PYJAMASPARTY/ shortcut och sarson vid ´skärmen

Emma skriver: Jaha så hade vi kolalt klart filmerna Allt om min buske och Hostel. Allt om min buske var rätt sjuk film men ändå kul, Hostel däremot rätt äcklig, inte läskig utan mera äcklig.
Just nu sitter vi och bara pratar och jag skriver här. Vi ska snart krypa till sängs. Imorgon blire fest här, Robin och hans kompisar kommer hit, det ska bli kul. Nu ska jag lämna över till Sara för hon ville skriva lämna ett avtryck i min blogg. Gonatt gott folk!

Sara skriver: Hej mamma, om du ser det här. Du tror att vi ligger som små änglar oskyldiga och sover, för att jag ska upp tidigt imorgon på konfrimation. Men det gör vi inte och det lär dröja innan vi ska göra(6)
Ordet över till Ellinor..

Ellinor says over and out! PEACE

7 dagar tills min födelsedag

Imorse när jag vaknade hade jag ont i armarna,och inte kan det bero på gymmandet. Ställena där jag har ont tränar jag inte ens. Funderar faktist på att det kan vara shoppingrundan igår på Zara som satt sina spår,allt letande bland reakläder och lyftandes av skor från hyllor. Det låter jättelöjligt men efter 2 timmar med detta så blir det nog lite träning ändå. Hittade 2 söta toppar som jag är jättenöjd med dock. Sedan blev det 2 enkla andra Tishor och lite smink från KICKS. Då började jag tänka efter hur länge sen det var som jag köpte smink egentligen,det måste vara flera månader sedan. Eftersom jag nu alltid får av mammas väninna som jobbar på ELLE,så en gång i månaden när dom har rensning plockar hon på sig massa produkter som blivit över sen plåtningar åt mig. Tack och lov för henne,för det sparar jag säkert tusentals kronor på om året.
Pratade med Patricia nyss,det var ett tag sen,innan midsommarafton och hennes norrland-resa.
 Bestämde oss för Picknick på Lördag om vädret tillåter. Kom då ganska nyligen hem från jobbet efter att ha börjat vid 8,måste fortsätta skriva klart minnesbreven mamma ville ha tills ikväll(minnesbrev är något komplicerat jag inte orkar förklara nu). Men först ska vi se vad vi kan hitta till lunch,och en dusch kan behövas känner jag.
Later!
ps. Notera rubriken noga!

Gosh Josh,chills to my bones.

                                    

                Om ni ignorerar den Moskéliknande byggnaden i bakruden i början,så hoppas jag ni får samma känsla av denna låt som jag får. Jag ser Irländska regniga landskap och aa det passar väldigt bra just nu,låten fittar både mitt humör och detta engelska väder. Men en loiten fråga återstår,Kan verkligen Groban sjunga live?

                 

A..

Det kommer tillbaka,det vet man alltid. Den där känslan av att det tar upp hela ens värld och alla ens tankar.
Jag vet inte om jag kan påstå att jag gillar känslan,inte när den blir såhär stark och nästan går till överdrivt. För så funkar jag,när det verkligen är något seriöst och riktigt så kan jag gå hur långt som helst,när jag känner att det inte är något tillfälligt utan att det håller i sig. Då är jag fast,då är jag kär.
Det konstiga är att jag brukar alltid behöva få en inblick i personens liv,eller iallafall veta något av hur personen är utan att ens bli intresserad eller känna det där stinget i magen. Det behövdes inte denna gång,efter några tomma möten och blickar så var jag helt fast. Vad är det speciella med dig egentligen?
När jag blir kär sitter jag och försöker tolka horoshop och andra kärlekszodiak's bara för att få minsta vägledning och ja: Kärleken får mig att bli vidskeplig.
Jag är född i Kräftans tecken,den 5 juli och han är född den första mars. Alltså är han en en
Fisk.
Senaste Cosmo berättade att det var just en fisk som skulle 'lugna mitt sinne' vad det nu betyder? Jag tolkar oftast horoskopen bara så som jag själv vill. Men jag tror att det betyder något bra,jag vill att det ska vara något bra.
I dryga halvåret nu har jag tittat på honom,på avstånd. Men det var inte försn bara några månader sedan som jag verkligen tittade för att jag kännde något speciellt(dragningskraft?). Jag känner honom inte ens,jag vet hans namn och vart han bor plus en del andra ytliga saker. Frågan är räcker det för att säga att jag kanske är kär? Vissa har lättare för att falla in i en förälskelse och jag må vara en av dom. Men med tanke på hur länge det här har hållit i sig,utan något resultat så borde detta vara verkligt.Det här är ingen sommarflört åh nej,jag tänker inte släppa greppet nu. Han vet något om mig,han vet t.o.m att jag tittar och beundrar honom,det vet jag. Men han kan inte avgöra något om mig då han inte känner mig,jag vill att han ska lära känna mig och inte tvärtom som man alltid säger. Kärlekens vägar är oförutsägbara och även dom som leder ner till köket!
Nu ska jag göra mig en vaniljlatte ovanpå detta kärleksfulla inlägg och hoppas att koffeinet lugnar ner mig.

Youtube förgyller mina dagar

                                  

                                        VENTRILO HARRASMENT  - DUKE NUKEM FOREVER 'OLD STYLE'

                       

Sommarplaner!




                        
                             Serve one of both,please!





                                                                       -    En fulländad sommar.
Allsång - Hallonplockning i trädgården - Västkusten med Familjen -Finnhamn med tjejerna - AIKAIKAIK-matcher - Soliga dagar i stan - Överdrivet mycket glass - Min favoritplats i solstolen på J&A's landställe - Partykvällar hos Sara - En cabad bil tack - Isigt hallon isté - GreenStreetHooligans favoriten Charlie Hunnam på toppen av allt,eller en viss A..om mina drömmar slår in.

Midsommarafton 07

Jag älskar midsommarafton,den symboliserar allt jag gillar. Sommarlovet har alltid börjat då,det är alltid fest och god mat som erbjuds,och ett trevligt sällskap. Även fast inte vädret var det bästa i år så blev det en sjuhelsickes bra afton ändå! Tjejmiddag hos mig - Emma,Sara,Malin inbjudna - Tacosförberedelser,dippar,grönsaker och en avslutande chokladmousse med jordgubbar. Vi jobbade hårt med maten,och sen smakade väldigt bra efteråt.
Det är allmänt känt att vi tjejer kan vara otroligt röriga och pedantiska,men det är just för att vi vill ha allting så perfekt som möjligt. T.ex jag som absolut inte kunde tänka mig att börja äta försn mitt hår vart fixat (och plattat). Allting måste vara iordning gjort innan,annars kan jag inte börja på något nytt,sån är jag.
Det blev en jättetrevlig kväll med för mycket mat och massa godis,sprudlande rekorderlig cider och vin! Tjejmiddag emd stort T.
Men efter att vi tröttnat på att vara utan herrsällskap,ringde vi upp Emmas kära vänner i Kallhäll och frågade om vi fick komma över och fortsätta midsommarfirandet hos dom. Det fick vi och efter att vi städat upp och packat ihop allt vi behövde så drog vi vidare och möttes upp av ett par killar från festen i kallhäll som kom i en lådbil(HAHA) och sa att vi fick åka med om vi ville,och såklart ville vi det. Såhär vill jag att alla kvällar och middagar ska vara,trevligt folk och speciellt sånna här trevliga killar överallt,vi hoppade även säck och hade äggtävlingar. Allt för att hålla på våra svenska fina traditioner,gud vad vi är bra. Det här gör vi om nästa år!

     

Get busy or die trying

På sommaren blir det alltid massa nostalgitrippar,iallafall när det gäller musik. Särskilt på sommaren får jag värsta Sean Paul-obsession. Varför? Vet inte,kanske just bara för att hans musik passar utmärkt till alla tillfällen,och bara för att det är han
Jag skulle göra så mycket för att få vara tjejen i videon. Han är speciell,har rösten och movesen och är bara så
Sean-A-Paul, So me go so then helt enkelt.



                      

Stockholms B-kändis

Lyxproblem i första världen? Vakna upp E-type!
(tillägg: skönhetsråd !? kolla ditt pudelhår and i will say no more.)

Working 9 to 5!

Så då var första arbetsdagen avklarad. Jag är trött,kom hem vid halv 7 och störtade i säng på en gång,men lyckades ta mig upp och inte sova alltför länge. Fick handla en snabbis på Vivo vid Hornstull innan jag åkte hem,kom på att vi saknade en del här hemma,så jag missade tåget. Mamma blev kvar på jobbet ytterliggare ett tag,jag lyckades verkligen börja arbeta på den mest kaotiska dagen ever. En av mammas arbetskamrater mamma blev allvarligt sjuk och las in på sjukhus,en man som skulle åkt till företaget kom vilse,2000 böcker felskickades till oss OINPACKADE!
Nu vill jag bara äta upp mitt paket röda vindruvor vila en stund framför tvn och sen mtöa upp Emma för en promenad.

Jordgubbar på Italienska!

 Ellinor's favorit i repris,
Absolut godaste efterrätten just nu,ni måste testa(även fast man kan skippa kanelen och ta lite choklad istället).
Orgasm garanterat!

Ingredienser

4 port

1/2 liter färska jordgubbar
1 1/2 dl Kesella
1 dl mild yoghurt
2 msk florsocker
4 avlånga italienska kex, t ex savoiardi eller biscotti
1 msk apelsinjuice
1/2 tsk kanel                             

  image120    

Gör så här

Skär alla utom 4 jordgubbar i små bitar. Blanda Kesella, yoghurt, jordgubbsbitar och florsocker. Dela kexen i bitar och droppa över juice. Varva smeten och kexen i 4 små glas. Pudra över lite kanel och garnera med de hela jordgubbarna.  Ät och njut!

Net-a-porter <3

Sommarlovets andra dag,och jag har inte solat nånting än i hettan. Jag har gymmat och druckit té.
Okej låt gå för att det inte är lika varmt som det var för nån dag sen men det jobbar upp sig,jag lovar. Dessutom var inte A på gymmet idag,så det var förgäves att gå dit som vanligt. När ska jag pricka in honom och vara där samtidigt?
Ringde nyss upp till mormor i Härjedalen och tackade för brevet och pengarna,som jag fått för att ha graduatat grundskolan! Det känns mycket bättre idag än vad det gjorde i onsdags och torsdags,idag kan jag vara lycklig för det. Även fast jag redan saknar eleverna i IESJ massor. Tröstar mig med att sitta inne på net-a-porter och sukta efter saker jag drömmer om att ha råd med,men kommer faktist inte ens ha det efter att ha jobbat hos mamma nästa vecka och på min gamla praoplats,resturang LasseMaja. Usch vad jag hatar att inte jobba och ha en egen stadig ekonomi. Alla
söta saker får mig nästan desprimerad,även fast det är sommarlov. Funderar vad som kan vara lämpligt att ha på sig hemma hos M's grillsfest ikväll,vill vara fin och uppklädd men med rädsla för att förstöra den med grillsås eller bli blöt av regn,hittar jag inget passande.
Världens coolaste skor just nu,som jag dyrkar och antagligen mest skulle kunna sitta i och inte skulle kunna användas på min och tjejernas utekvällar,men visst vill jag ha dom ändå.
Imorgon ska jag åka en sväng in till stan med mamma och shoppa,vi ska även in på hennes jobb för att kolla mina uppgifter tills på måndag och ebstämma ett schema,sedan ska vi äta vegetariskt på Hermans! Jag skulle känna mig väldigt summer-in-the-city med jovovich-hawk topp  och min favorit,en Chloé square-bag.

Nu ska jag och pappa iväg och handla middag tills ikväll och för gästerna imorgon, Later!

Tack IESJ!

var grundskolan nästan slut,hade avslutningscermoni ikväll på en uppbyggd scen utanför skolan med tal från både lärare och elever,diplom utdelades och andra priser. Sedan blev det minglande och tårtätande i våra fina blåa kåpor och hattar! Väldigt smarrig jordgubbstårta.
Sitter hemma u och dricker kaffe för jag fick inte tillräckligt i skolan och dessutom var deras kaffe ungefär lika gott som svart vatten. Tog lite minnesbilder på oss alla fula i dräkterna som vi kan skratta åt senare. Men varför känner jag såhär som att jag ville gråta? Jag vet att dom jag verkligen inte vill släppa kommer jag suga mig fast vid,vare sig dom vill det eller inte. Kanske för att jag innerst inne också vet att en förlängd vänskap på avstånd bygger på bådas intresse och tid,och visst det kanske håller i sommar,men sen i höst? Då vardagslivet tar vid,och vi får nya vänner. Vi kommer glömma bort varandra,det är inte att vara pessimistisk att säga så,utan bara realistisk. Jag kan ju bara säga av erfarenheten att ha bytt skola 2 ggr och se på mina vänner från dagis och att vår vänskap fortfarande håller,även fast vi inte går i samma skola nu och att jag även fått nya vänner genom dom. Vi var så små då och dom jag verkligen ville ha kvar i mitt liv,dom har jag kvar. Varför skulle det vara annorlunda nu? Vissa av oss har redan lovat varandra att hålla kontakten,dom andra märker man bara eftersom vilka det blir som ska finnas kvar. När vi var på väg hem ikväll efter cermonin fick jag pltösligt ett gråtanfall framför A bara för att hon sa något till mig på sitt eget vis som jag alltid kommer sakna att höra varje dag,hennes glada ord. Det är just det,dom ansiktena man ser varje dag men som kanske inte tror betyder så mycket för än,säkerheten i att veta precis vem som är vem och hur alla är. Den säkerheten vi nu måste starta om från början med och bygga upp. Men jag ska vara stark och med ett leende på läpparna imorgon inte få någon annan att bli smittad med min nervositet och olycka. Det är med sorg,jag kommer gå till IESJ för sista gången i mitt liv imorgon och minnas hur det var den där första morgonen i 6:an då jag och Frida skulle åka dit för första gången,då vi var sena och sist in i klassen. Det med blandade känslor jag kommer ta farväl av alla,även om vissa bara för några dagar så ändå som klasskamrater och som en del av mitt vardags och skol-liv. Vi kommer aldrig tillhöra samma skola,samma enhet på det sättet längre,och det tynger mig oerhört. Jag kan erkänna nu att jag älskar vissa som jag inte ens tycker om,bara för att dom är en del av allt,en del av mitt liv även om jag inte vill erkänna det öppet. Jag har älskat mina år på Internationella Engelska Skolan i Järfälla.
IESJ graduation 2007 - För allt vi lärt oss och vänner som kommit och gått,och allt vi upplevt tillsammans! 

Tékoppar i Saharahettan

Så var den här,min téperiod som växlas om vart annat med mitt kaffedrickande. Té är ännu värre,om man tänker på hur gula tänder det ger. Men en kopp söderte med hallonsmak och honung kan jag inte motstå,till slut blir det 5-6 koppar. Då börjar jag gå och spegla mig bara för att kolla tänderna. Det går även åt mycket honung,får köpa dne där billiga på willys i flerpack bara för att kunna fortsätta dricka som jag gör. Och ja,jag vet att det är saharaöken-hett ute här för att vara Sverige,men man ska fkatist också dricka varmt när det är varmt,såklart dricker jag en och annan kall läsk också(kanske till och med isté) Men vanligt te funkar jättebra att dricka för mig medans jag solar.
Har nästan läst ut andra boken I Paullina Simons treologi om
Tatiana och Alexander - the world at war,to people in love. Läste första boken på svenska,Ryttare i Brons och har aldrig blivit så berörd av en bok förut,brukar inte få samma känslor av böcker som av filmer.Måste få tag på tredje snart också..Bridge to holy water.Andra boken finns inte översatt till svenska,så får kämpa mig igenom mig den här,ibland är det så himla jobbigt och känns som att jag skulle behöva ha skoldatanätet framför mig hela tiden,vad hände med dessa fyra nödvändiga och givande år på Internationella engelska skolan? Ibland känns det som att det blåser tomt där uppe fortfarande..Nu promenad och sedan tillbaks till soffan och boken!


   image118image119

Love is like the Wind,I can feel it But I can't touch it

                      
                                                   A walk to remember - West och Moore

Jag har sett denna film så oerhört många gånger att jag kan låtarna och replikerna utantill. Hyrde den idag på videobutiken när jag inte hittade något annat intressant,detta är då min favoritscen i filmen! Mandy Moore gör Only Hope mycket bättre än Switchfoot enligt mig. Se den,filmen är sorgligaste och mest romantiska ungdomsdramat ever.

LONDON BITCHES

Tillbaks från London,och man vällkommnades tillbaka av ett strålande sommarväder! Suttit ute och förbättrat på solbrännan lite nu,mwen det är så hett att mjan måste gå in och ta en paus ibland.
Mitt fönster är öppet och grannen grillar så nu luktar det kol och grill i hela mitt rum,kommer antagligen bli anklagad av mamma för att ha tjuvrökt eller något liknande.
Hur som helst så var London underbart,bästa resan någonsin,eller iallafall på min topp tre lista. Vi har shoppat och ätit alldeles för mycket indiskt och Mcdonalds-mat,och en hel del Starbucks kaffe. Det var mysigt,men varmt att åka runt halva london och sen gå runt hela igen. Men det var en väldigt fin avslutning efter dom här 4 åren på Engelska skolan,jag skulle gärna stannat några dagar till. Alla minnen från indiska resturangen i delen där ingen pratade engelska(?) haha och våra språkbarriärer,så mycket som vi skrattat och bara fjollat runt. Hotellet var nog värst,hela byggnaden lutade och dom äckliga duscharna(innan jag och patsy upptäckte dom nya,påandra våningen såklart) När vi beställde bröd och fick deg och Clara inte vet vad hon ska säga till personen som inte kan engelska,nej då prövade hon svenska istället ' excuse me,det här är typ bröd..vaaa?' Och den indiska killen tittade på oss som vi kom från en annan planet,när alla skrattade. 3 dagar gick oerhört fort,och sista dagen var rätt stressad med all shopping som skulle hinnas med innan vi skulle till planet,vi missade nästan det och jag blev kroppsviciterad,det var en läskig upplevelse. Nu är man tillbaks till vardagslivet,iallafall tills på onsdag.
 Nu är det 3 dagar kvar till skolavalutningen och sedan är det inget mer,totalt slut och jag kommer gråta som en idiot,det kommer jag. För jag lämnar säkerheten jag byggt upp under dessa år och måste nu bygga upp samma mur igen. Men självklart ser jag födelar md Blackebergs gymnasium och..gymnasiumet över huvudtaget. Men än så länge ska jag bara njuta av sommaren,den långa ledigheten och umgås så mycket med alla så mycket som möjligt innan vi skiljs åt. Har föressten hunnit haft bal,igår faktist. Blev en jätteskön kväll med god mat och dans,och lite ciderdrickande vid vattnet. Vi dansade faktist vals och killarna var formella och bjöd upp,det var härligt att se. Har fortfarande ont i tårna idag efter något förtrånga pumps,men thats life. När jag kom hem blev det ett möte med M och en lång kvälls promenad tills klockan  2..
Bilder från Balen kommer lite senare i ett kollage!
   
       

                                                         

The final countdown

Helt otroligt,en vecka sedan jag bloggade. Det var länge sedan jag tappade intresset för bloggen,men nu hände det. Kanske för att det blev så stressigt nu i slutet av terminen med alla slutprov och projekt som skulle göra plus att hitta en vacker balklänning till avslutningsbalen,det var toppen på isberget..
Nu när allt är avklarat kan jag helt se fram emot våran London Resa som börjar på söndag-natt och vi återvänder hem(tyvärr) på onsdag. Är 2 dagar kvar och jag börjar faktist få lite resfeber,varför? inte alls likt mig. Funderar på vad jag ska packa för frukost med mig till planet eller på bussen senare(miniyoggi och en banan). Haha,så stora är mina problem just nu.
Kanske ska ut med några vänner och grilla ikväll också,bada om vi vågar?
Sitter just nu och förösker räkna ut precis hur mycket punden jag fått av pappa är värda i svenska pengar,bara för att checka att han inte ljög för mig eller så. Men det verkat stämma,åh dyra London..Underbara London.
Hela 3 år sen jag var där sist så verkligen dags för att återbesök,även i London eye!
Kommer bli dom intensivaste och mest händelserika dagarna på hela året har jag en känsla av.. 

Dessutom en ny månad,alltså en ny fräsch start som jag ser det. Juni den första sommarmånaden inleds nästa vecka med 25 grader och sol! Kan det bli bättre?

                  image107