Dagens Rocky

                  image246

I datasalen

För tillfället sitter jag i datasalen med några klasskamrater drån draman,eftersom lektionen tyvärr var inställd.
Funtar på att strax gå och äta lunch,har just nu en timme och en kvarts rast kvar innan jag börjar. Splended!
Annars sitter Max och spanar in min blogg med nöje,även Christian. Fina pojkar det där,bilder kommer i nästa inlägg
Just nu disskuterar vi helgen och en eventuell fest hos Loveland på Ekerö,mer om det senare. Nu lunch!

Premiär för sirapskakor

Om det är någonting jag är bra på är det att baka och laga mat,när jag vill göra det och får vara helt ifred. Gillar inte att testa nya recept eller nya idéer med någon annan,dom är mina.
Idag testade jag till exempel att baka
sirapskakor,var bara tvungen efterdom Kievsjö att säger åt mig att det är gott och att det är supergott. Varje gång sitter jag där som ett frågetecken och undrar vad det är,men det var faktist lätt att göra och ganska gott. Jag skulle vilja kalla det"mormorsfika".

Påtal om annat hatar jag en viss person just nu som får åka till Mauritius(stavas det så?) om knappt en månad och fira jul borta. Åh,jag älskar sand och palmer istället för snö och gran på julen. Jag gillar det där annorlunda julfirandet,eller julen får en helt annan känsla. Mysigt!
För semestern brukar oftast ändå vara max 2-3 veckor och sedan är det hem till kylan och allt annat härligt ändå,så för mig spelar det ingen större roll att vara bortrest över juldagarna..
Nyårsafton gäller annat.

Nu måste jag gå ner och fika och få lite välförtjänt massage av min personliga massör.

Agyness Deyn

                                                         image241
I vanliga fall tycker jag det är snyggast med långa längder på håret,när det gäller alla tjejer och sammanhang!
Men i just detta fall,när det gäller Agyness Deyn kan jag göra ett undantag. Hon är riktigt naturligt fin och hennes frisyr är riktigt kvinnlig trots kortheten.Jag gillar även hennes modellande,särskilt för Burberry och hennes Giorgio Armani-kampanj. Hon vann även priset för årets bästa modell på 'British fashion awards' .

                                                      


Nu väntar ett spanskaprojekt och en del idrottsförberedande inför lektionen jag ska leda nästa vecka. Och lite fika innan jag börjar,bör tilläggas.

Klänning till Nyår?

                       image240

    Jag ÄLSKAR Alicia Key's klänning,denna vore den perfekta nyårsdrömmen!
                        ..drömmen kommer från Giorgio Armani

I hate Mondays

Som vanligt efter jobbet hos mamma,så hamnar jag framför datorn med en kopp fil&flingor och russin i.
Shoppade även lite på vägen hem,en snabbis..men det håller vi tyst om. Jag skulle börja förbättra min ekonomi denna vecka var det.
Och imorgon är det utvecklingssamtal,jag är inte alls orolig. Jag blev så nöjd med mina omdömen att allt fått en jättebra start,även skönt att få börja 11:40 imorgon och sedan få åka hem igen vid 12. Lovely
Sedan lite senare på dagen hoppas jag verkligen på ett besök av Mathias,efter hans körskola? Hans lediga dag dessutom..
Ska nog försöka få lite spanska gjord ikväll och dricka mer grönt nyttigt té som mamma köpte med sig hem igår,det var ruggigt gott. Iallafall om man jämför med vad jag förväntat mig
Nej nu måste jag försöka få tag i Morgan och se om han orkar en promenad och en pratstund med mig! Känner att jag behöver frisk luft,like hell.


                                                   

Doesn't it feel like Christmas?

      image237

                                                                  


Jag blir verkligen sugen på att skaffa barn när jag ser alla fina babykläder,helst seriöst hur vidrigt det än kanske låter.Jag vill ha någon annan att shoppa till också! Hittade även massa andra söta prylar på http://www.babye.co.uk/. Finns även andra märken än Ralph Lauren och BabyDior(som kläderna på mina bilder är ifrån)!

Maskinen

Ni kan väll knappast ha missat denna? Jag måste erkänna att jag gillar den,särskilt att träna till. haha
Frågan är ju bara vem som verkligen har gjort den,är det verkligen snook och timbaktu? Maskinen som artisterna kallar sig,hörs verkligen som dom men vilka andra eller fler som bidragit till musiken är anonymt. Hur som helst,jag gillar den. Särskilt till våra gympapass i skolan!

Jag har en stor last..

                                                     image233 

  Dagsrapport: 5 koppar kaffe hittils. Jag är koffeinberoende!

En lyckad fredag

Måste bara slänga in ett inlägg om förra fredagen,då jag var på mina vänners spelning på BG.
Dom var riktigt bra och förtjänar faktist att omnämnas och även att publiceras med några bilder här i min blogg.
 Det var även många andra bra band där,ett av dom kommer jag särskilt ihåg för sångaren i bandet ville hela tiden ta av sig sin tröja..och ja,annat. Hur som helst,mysig blev kvällen med massa återföreningar med människor från min förra skola och anant folk man kände.
       


                                     Frågan är nu bara,vem är killen med backslick?
                       (Som lyckades komma med på mer än hälften av alla foton jag tog)

 

Love me,that's all I ask of you



Måste bara slänga in ett filmklipp från denna,en underbar sång och en underbar film. Är sugen på att se den,nu.
Senaste gången jag såg den var i sommras,med tårar i ögonen och telefonen i andra handen.

Ayia Ayia Ayia Napa

Ska precis till och äta middag - Då mamma blir bortbjuden till en väninna. Illa,så nu får jag äta ensam.
Och jag har kommit på att jag längtar utomlands något fruktansvärt..Gärna Ayia Napa.
Efter det
här känner jag och sara oss ruggigt sugna,visst?



                     image228

Vote for Chanel

Helg igen,veckorna bara flyger iväg. Och jag lyssnar på Katherine Mcphees "Over it". Den får mig att må så bra.
För övrigt,så ska jag och några vänner iväg ikväll och titta på våra vänner J,D,P OCH J's  spelning här i en lokal i närheten,ska bli så kul att träffa dom igen för det var så länge sedan. Vi ses aldrig mer? Dom man lovade hålla kontakten med efter sommarlovet bara försvann och det kanske är ett par få man verkligen har kvar.
Funderar på en promenad innan jag ska krypa ner i sängen en stund och slumra till är så jäkla trött,kom int ei säng förns vid 1-halv 2 igårnatt eftersom en viss M stannade över ganska länge. Mysigt var det iallafall.
Nej nu blir det lite säng och tv-tittande tror jag..



                                     

                  Jag inspireras av Chanels vårmode 08! Såhär vill jag gå klädd i vår.
  

                

Jag håller honom så kär



                                   Damien Rice - Cannonball

Problem och Nya skor

Nu är det bokat och klart,jag åker till Teneriffa med Pappa på sportlovet! oh vad jag längtar.
Efter bara en vecka med denna kyla och lite halka så är jag trött på detta,för det kommer knappast bli någon ordentlig jul i år heller..som vanligt.
Men julfirande med släkten och alla andra julbehöv saknas och längtas efter! otroligt mycket
Om bara nån vecka ska jag och mamma baka lussebullar och pepparkakor redan,vi brukar alltid göra en sats "för tidigt" för vi kan aldrig hålla oss,så vi måste ha en första advent eller liknande mycket tidigare med bullbak.

Idag har föresstem varit en skitdag,skitskitskit - Jag vill inte gå till skolan imorgon av flera anledningar men mitt största problem är val av klädsel och när jag tänker efter på hur många andra problem det finns så skäms jag när jag kommer på mig själv med att tycka kläderna är vitkigast..
Jag fick hur som helst ett par nya svarta stövlar/kängor idag på Åhlens city,hade tittat på dom med pappa för någon vecka sedan. Måste verkligen ha dom för att inte få frysningskador på mina små tår. Lägger in en bild senare. Hittade föressten massa fula skor där idag,okej det gör man i alla butiker men seriöst,men vem köper sånt
här?

Kärleksmums - bakade med kärlek

Min kära klasskompis Sofia.K inspirerade mig idag något otroligt att baka,längtade nästan hem hela dagen bara för att bå baka kärleksmums! Som hon tydligen också hade gjort i helgen och något annat hon kallade sirapskakor som jag verkligen måste ta reda på vad det är för något
Hur som helst,en timme och 5 min tog det att göra kärleksmumsen och då hann jag även börja med mina SO-uppgifter tills onsdag och diska och göra det fint i köket! Jag har blivit smidig på det här med att göra flera saker at the same time.
Nu ska jag fortsätta skriva lite om Miljöpartiet och kolla in deras extreemt tråkiga hemsida? Dålig reklam säger jag bara,usch blir inte alls intresserad av att titta in där..eller ringa upp någon från partiet.

image224       Mums!

Grattis Alla Pappor!

FARS DAG idag. Det innebär inte en slips iallafall,för min pappas del. Jag och mamma ska ut och handla och sedan laga middag till honom,för det är så vi gör här. Funderar även på att köpa ett gulligt kort eller något sånt,för känslans skull. åker för det andra inte bara ut för den sakens skull,ska även försöka hitta en kappa åt mig som är varmare än den jag har nu,den som ger mig frysskador över rumpan. Sattsar nog på en svart som alltid,enklast så.
Sedan lite senare kommer en viss Mathias Ek över hit efter jobbet,men han ska inte få vila nejnej trots att han är trött..vi ska kolla en film har jag bestämt.
Skeleton Key blir det,med Kate Hudson,som skrämde slag på mig och Emma första gången vi såg den på bio sommarn 2005 (OMG,vad tiden går snabbt?!)
För tillfället känner jag att någon bränner över skulderbladet och misstänker att det är för att jag sitter här för mycket vid datorn och klickar på tangenterna. Måste sluta,och börja plugga tills ID-provet imorgon,har mitt fina gröna häfte att käämpa mig igenom! wish me luck.


                              image223

Mitt namn är Ellinor

Det är vääldigt intressant att fråga sina förälldrar varför dom döpte en till just det namn man fick.
Själv har jag nog aldrig fått ett riktigt ordentligt svar,för mina förälldrar var väldigt osäkra och tänkte på en massa namn innan dom bestämde sig. Cecilia var ett av förslagen,vilket jag inte alls hade passat att heta. Det kom från en sång som mamma tyckte väldigt mycket om och även jag,en sommarballad om en flicka som blev förälskad i en mycket äldre man. Kul inspiration hon fick därifrån.
Sedan var det Martina och något annat mer ovanligt namn.
Men min mamma har alltid gillat Evert Taube och han skrev massor av låtar om en flicka som hette Ellinor,just för att hans egna dotter heter det. Fast det var fortfarande osäkert om det var rätt namn,tills en julinatt då Mamma och Pappa av olika omständigheter befann sig på karolinska sjukhuset då mamma precis tittade i almenackan i väntrumemt och insåg att det var den 11 juli,den dagen det är Ellinor. Då tyckte hon att det måste varit ödet och bestämde sig för att om hon någonsin skulle få en till dotter så skulle hon få heta Ellinor. Trots att det är en sorglig historia bakom mitt namn så älskar jag att höra om det varje gång.

Congrats

Min älskling Nathalia Vodianova har blivit utsedd till världens bäst klädda kvinna av tidningen Harpers Baazar(HB).


                   image222

       ..Annat viktigt att veta är att jag äter världens godaste Pastapesto för tillfället!

Nya Prada mobilen

                                          image220image221

                                                                            Jag vill ha?!

När man har tid..

Namn: Ellinor Lindh

Tilltalsnamn: Ellinor föredras
Skola: Blackebergs gymnasium,Sam-kultur
Bor: Skälby
Familj: Mamma och pappa!
Civilstånd: Ett totalt kaos,som alltid orsakats av mig själv
Födelsedag: 5 juli
Ögonfärg: blågrönbruna
Hårfärg: guldigt blond
Längd: 170cm senast jag mätte
Höger/Vänsterhänt: Högerhänt
Värsta vana: Dricker ur mjölkpaketet och tappar saker hela tiden
Bästa egenskap:  Förstående och envis
Sämsta egenskap:
Stjärntecken: kräftan
Sko stlk: 38
Är dina föräldrar skilda: Varit gifta i 17 år
Skor idag: Vet inte,förmodligen bruna stövlar!

Dina rädslor:  Att någon jag känner ska dö ifrån mig
Mål för det här året: Få en riktigt mysig jul,hinna köpa julklappar i tid och att jobba mer nu
Mest använda fras på msn: OMG !
Det första du tänker på när du vaknar: Frukost,bästa målet på hela dagen
Dina bästa kännetecken: Sprallig och optimistisk
När går du och lägger dig: Olika hela tiden,när jag är trött helt enkelt
Bästa minne: Mexico 05 och hela årskurs 8:a,ett underbart år.

Favoriter
Färg: Multifärgat
Mat: Youghurt och flingor,om jag "lagar". Annars allt indiskt
Djur: pilgrimsgrodor
Glass: melonglass
Godis: segt,surt,choklad - allt.
Sallad: ceasarsallad
Bokstav: Z
Nummer: 666
Tuggummi: EXTRA
Helgdag: Juldagarna,kanske?
Årstid: Vår
Tandkrämssmak: colgete,mint antar jag
Radiostation: NRJ in the morning vaknar jag med
Parfym: Nina Ricci - Nina
Doft: Blommor

Vänner och livet
Vad vill du bli när du blir stor: Framgångsrik och lycklig
Hur vill du dö: Hemma av naturliga orsaker
Vem av dina vänner är mest lik dig: Patricia,om man jämför med många saker!
Vem är högljuddast: Ingen aning
Vem får dig mest att skratta: alla mina riktiga vänner
Vem har du känt längst: Sara och Joakim
Vad är den bästa känslan i världen: När något som man varit orolig för,ordnar sig
Hur länge tror du att du kommer leva:  Tills jag är minst 90 år


Har du någonsin
Varit kär: Ja
Rymt hemifrån: En sommarnatt för två år sen,haha
Skolkat: Flera gånger
Sovit utomhus: Bara inne i ett tält isåfall
Gråtit i skolan: Ja,på avslutningen i 9:an
Spytt i skolan: Nej
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Kommer inte ens ihåg allt dumt jag gjort
Sett en död människa: Nej
Druckit alkohol: Ja,för mycket tycker jag ibland
Ätit sushi: Ja och det är supergott
Varit på scen: Ja ett antal gånger
Snattat: Jag erkänner.
Varit full: Kolla frågan lite längre upp
Retats: Ja?
Blivit nerslagen: Nej,bara nästan

Du??
Svär: Alltid,i varenda mening.
Sjunger bra: Det beror på vad man sjunger
Tycker att du är attraktiv: Det är olika dag för dag
Kommer överens med dina föräldrar: För det mesta,vi bråkar om så mycket annat än det.
Gillar åska: Ja faktist,om jag är inomhus
Spelar något instrument: Kan spela lite gitarr och lite piano
Äger en iPod:  Ja men dne är försvunnen just nu?
Går till kyrkan: På bröllopp,begravningar och dop
Dansar i regn: Har hänt

This or that:
Pepsi/Cola: Inget av dom
McDonalds/burger king:Burger King!
Choklad/vanilj: Choklad
Jordgubbar/blåbär: Blåbär
Kött/veg: Veg
Tv/film:  Film
Adidas/nike: Adidas
Kinamat/mexikanskt: Kinamat
Kakor/paj: Paj
MTV/VH1: MTV
Blind/döv: Döv

Kan du:
Gå ner i splitt: Nej
Skriva med båda händerna: Ja,fast inte så jättebra
Vissla: Ja,både in och ut
Blåsa en bubbla: Ja
Rulla din tunga i en cirkel: Konstig fråga
Ha dina ögon i kors: En kort stund,är rädd för sånt
Nudda näsan med tungan: Nej
Dansa: Ja,älskar

Äta vad du vill utan att oroa dig: Oftast

Vem var den senaste personen:
Du pratade i tfn med: Mormor
Msnade med: R

Du kramade: Mammas vänner
Du skällde på: J

Senast du:
Skrattade: Idag,nyss åt mig själv!
Filmen du såg: Skeleton Key,för fjärde gången igår
Tuggade tugummi: Nu
Drog ett skämt: Antagligen igår,i telefon
Sång du sjöng: I duschen imorse!

Random:
Hur många kuddar sover du med: 4,eller 5..
Dricker du mjölk: Varje dag
Person du hatar mest: Inga namn nämns
Hur många signaler innan du svarar: Tills jag hittar telefonen
Är du ett hälsofreak: Ibland,ibland inte
Vad är det värsta vädret: Dåligt väder och sur fil
Lekte du med Barbie som liten: Nej faktist inte,mest gosedjur och bilar.


UTMANING!

utmaning!

Jag blev utmanad av Sara (
http://sarasalminen.blogg.se/)

Så här går det till:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Mina sanningar:
1. Jag älskar musikaler
2. Jag heter Ingeborg och Ylva i andranamn
3. Jag kan vare sig sätta på en tvättmaskin eller diskmaskin
4. Jag är bra på att göra tiramisu
5. Mitt absoluta favoritämne i skolan är historia
6. Jag gillar vetenskapensvärld på tv
7. Jag kan inte och har aldrig kunnat åka skridskor

Jag utmanar:
J -Johan
P -Patricia
M -Mathias
E -Elica
A -Anne
E -Elin
E -Emmisen