Imorgon lämnar vi regniga och kalla Sverige

Lagom tills att hösten kom hit så drar vi iväg till varmare breddgrader. Idag har det varit stressigt med packning, lämna in min cykel med punktering, handla mat och sen laga mat till mig och pappa. Har lovat att börja laga mat minst en gång i veckan och eftersom jag åker imorgon så blev min dag idag. Får se hur jag håller upp det här när jag är hemma igen hehe. Nu är iallafall det mesta nedpackat och mycket musik har matats in i ipoden. Imorgon ska jag in till stan vid halv 8 och fixa naglarna på Frida's innan jag åker iväg också. Sen hem, packa ner det sista och göra mig själv resklar. Känner mig lite illamående just nu men det är nog bara resfeber hoppas jag. Blir lite slappande i sängen nu innan jag somnar helt. Ah imorgon åker vi hit...Kunde inte varit gladare.


                                                 Gläääääädjeskrik!

Dålig uppdatering de senaste dagarna..


Men snart blir det ingen alls för vi åker om 2 dagar! Ska bli så sjukt skönt att få komma till värmen nu. Var och växlade in pengar idag och handlade det sista innan resan (ovan). Nu är jag redo för Turkiet!

Relaxar med Sara och en kopp té

                                        
                            Är jättenervös just nu inför imorgon, önska mig lycka till med att provjobba!

Leksaksjakt på BR

Hallå! Ska snart bege mig mot Vällingby och möta min barndomsvän Johan. Tror vi känt varandra hela vårt långa 19åriga liv, då våra mammor har känt varandra sen dom själva var i vår ålder! Vi ska ta en fika och prata lite om sommaren, hur vårt jobbsökande har gått med mera. Sedan ska han hjälpa mig att leta leksaker till mammas kusins barn på BR. Ser faktiskt fram emot att gå in där haha, var så länge sedan. Är löjligt sugen på att spana in deras leksaker. Längtar tills någon av mina kusiner här i Stockholm får barn så jag har desto mer ursäkt att titta på babystuff och leksaker!

Nu kom mamma hem med morfar från sjukhuset, vi ska äta lite lunch tillsammans sedan blir det Vällingby.



                    Klippte mig igår föressten. Blev riktigt nöjd med längden nu som tur var


Ge mig lite chunky monkey please

Senast jag bloggade kollade jag på Sunset Beach. Det gör jag nu med. Men har hunnit göra en del i mellan också. Har varit på arbetsintervju idag i solna, som personlig assistent åt en 26årig kille med funktionshinder. Han var jättetrevlig och hade massa humor så känns som att det skulle kunna funka bra mellan oss. Ska dit på måndag iallafall och få provjobba med en av hans nuvarande assistenter. Känns läskigt, spännande och jättekul på samma gång!


                                
                          Är så sugen på lite Ben&Jerrys just nu att jag tror jag döööör. På riktigt.


SUNSET BEACH

Kom hem för ett tag sedan från sjukhuset där "vi lämnade" in morfar nu. Hoppas allt går bra, vi fick ringa senare ikväll då han ska ha vaknat upp efter operationen. Idag kommer vi bara tänka på honom och så fort vi vet något ska vi informera mormor som inte heller kunde sova något inatt. Mamma gick iallafall till jobbet efteråt och jag funderar på att baka något. Vill hålla mig sysselsatt men vet inte riktigt vad jag ska baka, eller vad vi har för ingridienser att baka med hemma?
Ska ligga kvar ett tag till i sängen och söka jobb iallafall, imorgon ska jag åka in till stan och göra några besök på caféer och butiker för att lämna mitt CV. Jag tänker ligga i hårt nu tills jag får något! Sedan får jag inte glömma att ´ringa till frisören. Måste hinna klippa mig innan turkiet (vi åker nästa fredag!!!). Är löjligt glad över en annan sak idag också, lyckades hittade min gamla favoritserie SUNSET BEACH på internet haha. Letar fler och fler avsnitt och kommer säkert gå igenom hela innan veckan är slut. Underbara intriger och mina favoritkaraktärer var Meg & Ben (bilen nedanför) och Fader Antonio Torres. Älskade 90-tal!
                 


I like to listen to your heartbeat because it plays my favourite song

Skön skön skön dag! Började dagen med en springtur, som nästan tog livet ur mig, så fruktansvärt varmt. Förstår att två personer dog i midnatts-milen i helgen. Helt sjukt att folk orkar ta ut sig så.

Nu sitter jag i köket med öppen altandörr och slits mellan att sitta kvar här och söka jobb och att gå ut och sätta mig i solen. Blir nog kvar här inne ändå. Imorgon kan jag få sola!


Hittade en gammal favorit. Från tiden då jag var helt obsessed med Snoop Dogg.
Bootsy Collins gör alltid lite knäppa låtar och videos

I wish I was a billionare, so fuckin' bad

                                                 
                                          

En dag ute i Vaxholm

Hemma igen från Vaxholm nu, vi åt på en italiensk restaurang och spanade på alla turister. Kände mig själv som en turist där ute nästan, har bara varit där ett fåtal gånger. Det var iallafall extremt mycket spanjorer i farten, jag och mamma som ansträngde oss för att höra deras konversationr och förstå vad dom säger. Jag och mamma pratar om att vi borde åka ner till Spanien i vår under 2 veckor tillsammans och läsa spanska, var länge sedan vi gjorde en resa bara vi två tillsammans. Verkar som att det blir mycket språkplugg för mig det närmaste året!


                                       Kristian                                                        Andrea & Peder
              
                     
                    Kristian &Carolina (som hatar att posa på bild haha)

På Josefina's igår. Min kamera var bara dum och ville ta röda/lilla eller blå bilder?!

God morgon eller God eftermiddag

Igårkväll hamnade vi på Josefinas ute på Djurgården. Var skönt att komma dit ut då det vid centralen var fullkomligt smockat med folk! Det var väl ung08, The Voice OCh Stockholms Kulturfestival tror jag? Inte så konstigt då kanske..
Mötte upp Kristian, hans vän Peder från Göteborg och Andrea först och drack några glas rött. Sedan kom Kristians flickvän Carolina och Jennifer också och då började det bli lite galet. Vi hade en jättekul kväll med mycket prat om killar och span på affärsmän med betydligt yngre tjejer vid sin sida. Josefinas är kul på det sättet eftersom det är mycket jetset folk som hänger där men samtidigt vanliga svenssonsfamiljer. Vi såg ju faktiskt Paulo Roberto med hans fru Lena kom jag på nyss!



Vaknade och åt frukost med morfar  för ett tag sedan och nu bestämde vi oss för att åka ut till Vaxholm och äta lunch där. Myyyyyyssöndag!

Stockholm är en tropiiiiisk zon

God eftermiddag! Vart tog solen vägen? Ser ut som att det ska börja åska och regna nu..Ja, nu hörde jag mullret också. Jag som ska ut ikväll, men det ska jag oavsett väder. Vi försöker bara bestämma oss för vart vi ska gå nu, vart vi ska ses först och allt det där som vi ska vara överrens om. Känns som att det nästan alltid är jag som ska komma med förslag eftersom jag var den som ville gå ut från början.

Om några timmar ska vi åka och hämta morfar på centralen, sen ha lite middag här och sen beger jag mig ut. Försöker komma på vad jag ska ha på mig också...? Har köpt massa nya kläder men vill hanågot så enkelt som möjligt i den här värmen.
Den här kavajan fick föressten följa med mig hem för någon dag sen.


                                                               
                                                     Denna fast i beige. 300 kr från H&M



Born free

Jag har inte råkat ut för några olyckor alls idag. Inte så förvånansvärt kanske, om man nu inte är väldigt skrockfull. Jag är nog inte det innerst inne men lite lätt på ytan bara. Om något dåligt skulle hända skulle jag direkt tänka "fan, det är ju fredag den 13de faktiskt...".

Satt dock och svettades ihjäl på jobbet och ville bara hem hela dagen, gick sen vid 16 och handlade lite på vägen hem. Äter själv ikväll då mamma och pappa är ute på festligheter med vänner. Kom nyss ut ur duschen och ska faktiskt ta mig ett glas vin strax, men bara ett. Min hälsosamma vecka går faktiskt bra än så länge, och blir en promenad med Emma och Sara efter middagen. Måste ringa dom typ nu. Sara är den tjejen som när hon är uttråkad går och lägger sig och somnar NÄR SOM HELST på dagen om man inte bestämt en exakt tid och att man absolut ska ses. Så ska se till så att hon inte sover eller annars väcka henne!!!

Imorgonkväll blir det utgång med vännerna från Tyresö bland annat. Får se vart vi hamnar någonstans. Men först blir det middag hemma med mamma, pappa och morfar som kommer ner med bussen imorgon. Ser verkligen fram emot det även om anledningen är att han ska opereras på tisdag. Sedan måste han stanna på sjukhuset några dagar och sen ytterligare några dagar hemma hos oss. Även fast han är tvungen att komma hit pga att han fick en akut läkartid så är jag ändå jätteglad över att han kommer ner så jag får krama och pussa på lilla morfar! Mormor ville dock inte följa med utan stanna uppe i norrland och vakta huset, haha.

Nej nu vill ja ha ett glas vin och lyssna på det häär. (Videon är som känt ganska våldsam).

M.I.A, Born Free on Vimeo.


Thank God for the hårfön

                                       
                                                                                BEFORE
                                

                                                                                   AFTER
                                 

Har hatkärlek till mitt hår ibland. Det är så otroligt tjockt, även fast jag tunnar ut det hos frisören. Förutom ljuset som påverkar färgen, så är det väl ändå en ganska stor, klar skillnad? Kände mig mycket gladare på andra bilden iallafall.

Surfat runt bland surfare...

Idag har jag jobbat 9-5 som vanligt. Sen så kom jag hem, tog på mig löparskorna och sprang min vanliga runda. Utan att stanna! Känner mig extremt stark i kroppen nu, måste fortsätta med det här. Sitter nu nere i vardagsrummet med datorn i knät och surfar runt.

Idag har jag av haft största nojan på surfarvideor och att hitta den ena häftigare än den andra. Vissa videor är otroligt coolt filmade och havet ser fantastiskt ut. Här är några av mina favoriter. Underbart när dom filmat från själva surfingbrädan, känns som att man själv åker!




Kan inte hålla mig men...


..här ska jag sannolikt plugga nästa höst! Har kollat upp vilka kurser i språk som finns och vart man kan bo, om jag får bidrag och lån av CSN med mera. Det sista som är kvar nu är att faktiskt boka allt. Skolan ligger i Greenwich,strax utanför London. Har tittat på bilder och information så mycket de senaste dagarna att det känns som att jag redan är där! Vill dit nu

Blue my mind

Sitter på jobbet och stirrar ut över ett grått Stockholm. Jag trotsade dock regnet och tog en svart klänning idag, så är barbent! Är så pass kvavt här på jobbet att man helst inte vill ha något alls på sig. Tog dock med mig en varm kofta och trenchen tills ikväll, då blir det Allsång på Skansen igen. Ska bli kul, vi tänkte ha lite picknick denna gång också innan. Är laddad med paraply iallafall inför ikväll då jag möter upp Daniela och Charlotta för ännu en kväll på Skansen. Andrea kanske gör oss sällskap efter att hon slutat jobba där. Om jag minns rätt är det Jerry Williams, Charlottee Perelli och Orup bland annat som ska uppträda. Utbudet på Skansen är helt klart alltid varierat och dom har lyckats bra i sommar verkligen. Förra veckans Jakob Hellman var jättekul, lyssnade mycket på honom förut och har den senaste veckan börjat göra det igen. Fast nästa vecka, då kommer min FAVORIT nr 1! Hihi


                          Idag har jag denna färg på mina naglar. Från H&M

3 veckor kvar tills Turkiet

                               
                                   
Vädret gör mig verkligen inte på gott humör idag. Tröstar mig med att om 3 veckor befinner vi tjejer oss i Turkiet, Alanya. Hoppas veckorna med jobb går snabbt nu.

Just nu hemma hos mig

Ligger i sängen med datorn på magen och dricker chaité. Vaknade vid 10 imorse och åt frukost. Började sedan städa och göra i ordning här hemma. Konstaterade att det hinner bli väldigt stökigt på en vecka, även fast det bara är jag som stökar ner. Gick sedan och handlade frukostvaror eftersom det var helt slut imorse när jag vaknade nästan. Nu ska jag bara slappsurfa lite, leta roliga serier att titta på och sedan söka några jobb!

                      

Fånigt men...Happiness!


Sjukt svårt att ta en bra bild på sina egna händer faktiskt. Jag har så gamla händer tycker jag, med streck och linjer överallt. Men fina naglar har jag iallafall nu!

Sista kvällen jag har huset för mig själv

Idag har varit en bra dag. Började morgonen på Frida's naglar vid Östermalmstorg. Fick jättefina ljusrosa naglar! Lite ovant måste jag säga med nagelförlängning men valde att inte göra så mycket längre än mina egna, så känns som att de sitter på ordentligt. Det tog nästan 3 timmar (!) eftersom det var en elev där som gjorde dom. Gjorde även att priset sänktes och det gick på 400 kr. Verkligen värt det, har velat prova det här jättelänge. Det var omöjligt hela dagen att inte stirra på naglarna och beundras över dom vad jag än gjorde haha. Väl tillbaka på jobbet vid 12 så blev jag nästan ensam på kontoret direkt då de andra som börjat tidigt gick hem tidigt också. Själv satt jag kvar till kl. 18 men hann bli klar med allt in för helgen iallafall. Kokade kaffe 3 ggr under 6 timmar, så trött var (är) jag. Hatar att behöva vara sist ut för då måste jag tänka på allt som att stänga av kaffebryggaren, slå av alla maskiner, släcka lampor, stänga grinden och låsa dörrarna. Blir osäker på om jag glömde något bara för att jag tänker på det nu dessutom.

På hemvägen lämnade jag tillbaka en kofta jag köpt på gina och bytte den mot en enkel lång topp istället. Tror jag behöver sånt mer inför resan om precis 3 veckor.
Har precis ätit tortilini, satt igång en disk och en tvätt-maskin. Imorgon måste jag verkligen städa lite innan mamma och pappa kommer hem. Jag lyckas alltid skjuta upp allting sånt tills dagen innan eller just den dagen de kommer hem. Suck.

Tänkte slänga upp lite bilder på hur det ser ut på min arbetsplats. Hade tänkt ta bilder på utsikten också (man ser ändå till min förra skola Blackebergs gymnasium och till Hässelby strandbad. De är rätt långt med tanke på att kontoret ligger på Söder vid Zinkens). Men pga dåligt väder så har man inte sett så pass långt och idag så glömde jag det så klart när solen var framme.

                           
                           
Såhär ser mitt arbetsrum ut. Under mina raster lägger jag mig alltid och slappar i soffan!

Finn ett fel med denna bild!

                                
Inte så svårt att se vad som inte passar in i bilden? Inte så svårt heller att lista ut vart det var jag och Daniela åt middag i tisdags heller innan Allsång på Skansen. Hehe. Nu ska jag hem till fröken Carnestedt på betydligt godare och hälsosam middag. Hon stod precis och gjorde tsatziki när jag ringde så lär tajma in middagen bra. Och glöm det där med hälsosamt, jag vet nämligen att hon har köpt chips...

I'm a very lucky girl

Är helt slut i kroppen! Kom inte hem förns vid 12 igår från Skansen och sedan försov jag mig imorse så var inte på jobbet förns vid kl. 9. Vet att det inte spelar någon roll, ingen bryr sig direkt om jag går en timme tidigare eller börjar en timme senare men det är mer en princip sak. Jag ska börja vid kl. 8 och då vill jag vara i tid. Var så sur på mig själv ett tag. Hade dessutom glömt inhandla lunch tills idag så fick springa in på Konsum vid Zinkens och snappa åt mig lite. Fick ihop en burk tonfisk,keso, minimorötter och fruktsallad. Haha, visste inte vad jag ville ha men försökte tänka nyttigt! Vad konstigt det låter nu när jag tänker efter.

Nu sitter jag som en säck potatis i soffan och bara försöker andas. Efter jobbet köpte jag ett par nya skor, svarta ballerinas från DinSko. Har gått i kilklackar hela veckan och idag fick jag ett skavsår. Mycket konstigt eftersom jag andvänt skorna i ett år snart och aldrig fått ett, men nu? Har mina fötter växt? Kanske svällt lite.
Väl hemma så satte jag på mig träningskläderna och gick ut och powerwalkade/sprang min vanliga runda här i Skälby. Kan säga att det kändes i vaderna då det var ca 8 månader sen jag sprang utomhus (rullband på gymmet är verkligen inte samma sak). Dom 5 trapporna upp till jobbet imorgon lär bli tuffa. Mår dåligt redan...

Sitter nu och lufttorkar håret och har nyss målat naglarna. Funderar på att skicka ikväll några jobbansökningar, Emma och Sara kommer hit strax på en fika. Vi tänkte prata lite om Turkiet och kika i tax free-katalogen som Emma fick igår. Vill bestämma mig för en ny parfym jag ska köpa. Brukar alltid bli en parfym för mig när jag åker utomlands av någon anledning. Är lite sugen på att börja använda Dolce Gabbana - The one igen.

                                        
Var på Skansen med Daniela och hennes syster Charlotta som jobbar där. Träffade hennes trevliga arbetskramrater och även Andrea av en slump som också jobbar där. Vädret var verkligen inte det bästa men vi lät inte det stoppa oss.

Allsång på Skansen ikväll

Egentligen så får jag absolut inte blogga på jobbet såklart, eller facebooka för den delen hehe. Idag har jag gjort både och men det värsta av allt var nog att jag slängde iväg några ansökningsbrev till andra jobb i höst. Det är nog snäppet värre men ursäktar mig själv genom att säga att jag i en timmes tid inte fått ett enda samtal eller mejl. Ovanligt! Nu ska jag sätta på kaffebryggaren och fika lite istället.

Efter jobbet så ska jag hem och duscha och byta om snabbt för att sedan möta Daniela i stan och några fler av henens vänner för att gå på Allsång på Skansen. Det var två år sen jag var där senast så ska bli kul!

       

Bloggen vill inte som jag vill?

Blir så less på blogg.se. Vad händer?! Inget går att spara när jag försöker fixa med desginen. Suck jag ger upp och försöker mer imorgon!

            

För du har gjort mig till den jag är


Jag har lyssnat så mycket på Rasmus Seebach's låtar att jag börjar förstå danska nu.
Älskar denna låt som han skrivit till sin pappa (tror jag haha) - Den jeg er

Hemma igen från Gotland, Visby och Herta!

Anlände hemmet vid 06:00 imorse och det var en trött tjej som åt lite välbehövd frukost och som sen dök ner i sängen för att sova bort halva dagen. Sedan har jag packat upp, tvättat, handlat och lagat paj och kladdkaka. Efter den här veckan på Gotland så ska jag börja ett hälsosammare liv har jag bestämt. Så bestämde mig för att avsluta det onyttiga livet idag och äta kladdkaka som avslut, för att imorgon ta tag i träningen och bättre matvanor inför Turkiet om 3 veckor! Önskar mig mig själv ett STORT lycka till...

Men hur som helst, Gotland 2010 kan vara något bland det sjukaste jag varit med om någonsin. Allt som inte fick hända, hände. Vi har råkat ut för alla slags olyckor man kan, så som beslagtagen bil och körkort, sjukdomar, trasiga cyklar,borttappade kameror (och människor för den delen), dåligt väder och flera besök på polisstationen. Utan att säga för mycket så kan jag bara säga att det har varit en sjuk vecka!
Förutom allt dåligt vi råkade ut för så har jag haft en underbar vecka,med fina Helena och Daniela. Hon hade ett jättefint hus vid vattnet i Herta som ligger en bit utanför Visby. Vi hade några bra partykvällar i Visby (vi tog oss dit med buss och cykel haha) och några myskvällar bara vi tre hemma i huset med vindrickande och tjejsnack. En vecka går alldeles för fort helt klart så jag längtar tills nästa sommar då vi gör om alltihop igen (förhoppningsvis utan olyckor såklart).

Ligger nu i sängen, hade nyss Sara här på en fika och nu borde jag snart sova om jag kan. Kom hem till ett tomt hus idag då mamma och pappa är uppe i Norrland och kommer hem på lördag. Kommande vecka så jobbar jag måndag-fredag så ska försöka återgå till "vanliga rutinerna" igen. Nu ska jag läsa lite i min nyfunna bok, sen sussa!


 På kvällspromenad i Herta med fina flickor, saknar stranden redan...och flickorna