Gotland 24 juli - 1 augusti

Nu är allt packat och klart. Om en timme ska jag försöka ta mig hem till Daniela med mitt bagage. Lär vara en trött Daniela eftersom hon har jobbar hela dagen och så har vi en timme på oss att packa ner det sista för att sedan ta tåget till Västerhaninge och sen byta till buss mot Nynäshamn. Färjan går inte förns vid halv 12 ikväll och sen är vi framme i Visby vid kl. 4 inatt och där hämtar Helena oss! Sedan ska vi bo i hennes sommarstuga som ligger en halvtimme från Visby. Vi har inte sett hur stugan ser ut eller ens varit tuanför Visby förut så ska bli jättespännande!
Har bockat av min packningslista så hoppas verkligen inte att jag glömt något viktigt som jag ville ha med, kroppsvård och dylikt finns ju att köpa där så det fixar sig nog.

Kände ett pirr nyss, av olust. Jag liksom förstod att något fattades. Sen kom jag på att jag inte druckit något kaffe idag! Låter fånigt men jag behöver dricka kaffe mitt på dagen och eftermiddagen för att hålla igång. Jag blir inte direkt pigg av det men det ger mig absolut energi i längden. Så om vi ska orka hålla oss vakna till 4 så är det nog bäst att jag gör lite nu, det dumma är bara att det "rinner igenom" en så fort...med tanke på den långa resan vi har ut till Nynäs. Jaja det blir ett senare problem, nu blir det kaffe med smak av choklad.

Hoppas hoppas hoppas vi får bra väder nu, ser inte så ljust ut för tillfället.
Kommer hem om en vecka!

                   

                                                     Det här är vad som väntar oss!

Snart är vi på väg till Gotland!

Det råder hysteri här hemma. Jag springer runt och letar efter allt jag ska ha med mig. Det vore konstigt om man inte packade för mycket kläder för det gör man ju jämt. Men kom nyss ihåg att jag lovade Daniela att jag skulle packa ner några vinboxar och flaskor i min väska, så nu måste jag packa om...och lämna något hörn fritt?
Hann hämta min mobil imorse också som varit på lagning så nu är den som ny. Har glömt smått hur den fungerade, det är lustigt hur snabbt man vänjer sig vid något annat.

Har några timmar till på mig att göra mig själv och packningen i ordning iallafall, blev färdiglagad sushi i brist på fantasi och tid. Se&Hör slank med för att jag har någon hat/kärlek till skvallerblaskor...


                                             
                                                                    (En del skor, ja.....)

Är arbetssökande på heltid

Hemkommen från Daniela, vi pratade och planerade en del inför Gotland. Fick även höra om Isabelles planer att sticka till Norge. Daniela har tackat ja till att plugga på KI i höst så dom flesta av mina vänner verkar ha sina höstplaner ordnade. Jag däremot, har ingenting alls bestämt. Är arbetssökande och håller på att söka jobb för fullt. Sökte ett idag som skulle passa mig perfekt. Ingen större erfarenhet krävdes. Jobbet är som administrativ assistent på ett ganska känt klädföretag. Håller tummarna för mig själv!

Innan jag sover slänger jag även upp en bild på min nya kärlek från H&M. Fick hem den förra helgen efter riktigt lång väntetid. Men den är jättefin och har absolut varit värd att vänta på.


                            
                                                         från Fashion Against Aids for H&M

Rosé och sockerdricka

Sitter nyduschad och påklädd och ska snart bege mig hem till Daniela och möta Isabelle på vägen. Vi tänkte ha en myskväll och dricka kaffe om jag känner oss rätt (iallafall mig och Daniela). Själv så dricker jag min egna hemmagjorda sommardrink. Just precis, rosé blandat med sockerdricka. Känns kanske lite olämpligt att göra reklam för alkohol i min blogg. Men här kommer det iallafall ser det ut som.
Om man har slut på idéer för goda sommardrinkar så är det den enklaste drinken man kan blanda. Supergott! Gärna med någon frukt i. Blir som en..slarvig sangria?

                                                   
Det absolut godaste rosevinet jag har druckit. Upptäckte det första kvällen i Sydafrika så självklart finns det vissa känslomässiga band till det också. Sedan upptäckte jag att det var ett gammalt och populärt vin som funnits i Sverige jättelänge. Om man ska dricka rosevin ska man definitivt ta det här, Boschendal.

Nedanför är det bilder från staden med samma namn som vinet. Ett av Syfafrikast äldsta vindistrikt. Vi besökte flera stycken som till exempel Stellenbouch som ligger i närheten av detta. Detta hann vi dock inte med men något som de flesta vindistrikten har gemensamt enligt mig är den fantastiska miljön och de vackra husen med typisk holländsk desgin. Låter väldigt vuxet att besöka vindistrikt och gå på vinprovningar i gamla byar som ligger runt bergskedjor men det var faktiskt en fantastisk upplevelse. Åh Sydafrika.

Hur tänker ni?

Kvällen igår slutade med att jag var jätteirriterad. Nu när jag vaknar upp har jag fått sms som gör mig vansinnig!

                   
                                                     


Blandat inlägg..

..som får innehålla lite allt möjligt. Håller på att städa mitt rum just nu, började rensa garderoben igår och putsa fönster. Nu kan jag inte sluta. Gick lös på min byrålåda också och har fått ihop en hel svart säck (en sån där liksäck..) som är fullproppad med kläder. Sara ska komma över senare och se om det är något hon är sugen på haha. En del saker är gamla och helt urtvättade, andra saker har jag inte använt på flera år och en del är lite trasigt och jag orkar inte försöka sy ihop det. Så det får gå iväg till klädinsamlingen/läkarmissionen. Något bra med att städa ur förråden iallafall. Ska även börja se över mina framtida klädköp mer har jag försökt lova mig själv, har extremt mycket kläder. Tror jag har mer än många andra faktiskt, sen jag upptäckte klädauktioner och second hand så har klädkontot ökat en del.

Är lite irriterad över min lönespec som jag fick hem igår och som inte alls stämmer. Fattas ca 1000 kr så nu måste jag kontakta mammas chef eller något..suck! Ska försöka fixa innan Gotland på Lördag. Aah snart åker vi!
Hur som helst, tar mig nog en drygt timme till att städa, sen ska jag sola, sen putsa fönstrena i vardagsrummet som jag tydligen lovar och sen ska jag träna. Väl planerad dag med andra ord.


                                                                                                                                                                             
Fick bara någon spontan lust att fota mig själv, hehe. (Man skymtar liksäcken på första bilden föressten). Nu inser jag att har lyckats städa bort mobilen? Den måste ligga under kaoset i sängen...

This is for my fallen soldiers, we miss you

Idag har jag varit på riktigt dåligt humör. Jag försöker vara glad och kämpar ibland för att inte låta otrevlig eller bli arg när någon gör eller säger något opassande. Så är det iallafall när det gäller mina vänner, då försöker jag kontrollera mig för jag mår jämt så dåligt efter att jag fått ett utbrott eller sagt något för elakt. Men när jag bråkar med mina föräldrar så går alltid allting över gränsen, vi skriker och kastar ibland saker omkring oss för vi är alla så olika.
Mamma är den som bestämmer här hemma oftast och som jobbar mest, så när hon är hemma och hennes humör är på botten så går det verkligen ut över mig och pappa. Man behöver bara kliva in genom dörren för att känna den dåliga stämningen ligga i luften. Hennes ursäkt är att hon jobbar och reser så pass mycket att hon är trött när hon kommer hem och jag och pappa borde kunna ta mer ansvar för saker här hemma själva. När hon väl blir irriterad över något så räcker det oftast inte heller med det aktuella problemet utan andra saker som hur stökigt mitt rum är, dålig attityd och att jag är så bortskämd tas upp i disskussionen (bråket).
När mamma blir arg så säger hon oftast inget heller utan man får "the silent treatment" och det gör mig skogstokig för jag fungerar så att jag vill prata ut om allt och disskutera (skrika) om saker tills det känns bra igen. Pappa försöker undvika bråk in i det sista, han skriker aldrig utan säger bara som det är (ofta på ett provocerande sätt) för att sedan invänta en utskällning från antingen mig eller mamma som blir mer arg för hur provocerande han är, än det vi först bråkade om. När vi bråkar alla tre så slutar det oftast med att pappa sitter framför tvn samtidigt som vi disskuterar (bråkar) mamma står i köket och pratar (skriker) och jag står i trappan på övervåningen och vill bara kasta saker runt om mig för att jag blir galen på båda två.

Idag hade jag ett "tyst och provocerande bråk" med pappa, jag skrek och han provocerade. Samtidigt pratade jag med mamma i telefon som inte orkar med någon av oss och lägger på i mitt öra.

Alla familjer har väl sina problem och bråk emellanåt men ibland går det mig på nerverna så otroligt att vara ensambarn, helt ensam, utan förstärkning. För det är tydligen bara jag som kan göra fel och gör fel jämt...
Behövde skriva av mig lite, reda ut tankarna går bättre då oftast.

Demarco - she can't wait



                                        DET HÄR är helt klart bästa danslåten just nu!

Befinner mig i Stockholm igen

Hej! Kom hem från Norrland igår och har verkligen haft det jättebra. Det har varit en extrem lugn vecka med middagar hos mormor och morfar, resturangbesök på "byns pizzeria" (haha älskar det), fjällvandring (fick klappa getter) och en del mys framför brasan! Perfekt vecka, är helt utvildad och har sovit extremt mycket. Var lite tråkigt att inte stanna längre och svårt att säga hej då till mormor och morfar, nu när dom är så pass gamla vet man aldrig när det är sista gången man får se dom..Nej usch, det här vill jag inte tänka på alls. Jag och pappa bestämde iallafall att i september blir det han och jag som tar en vecka tillsammans där uppe så mamma får vara "ifred" här hemma, men det ser jag fram emot.

När jag kom hem igår åkte jag direkt till Sara och lagade middag hemma hos henne, chicken tikka masala blev det som ni ser nedan på bilden. Det är liksom "vår maträtt" sen vi var i Magaluf och åt det. Indisk mat är det absolut bästa tycker jag!  
                                   


Idag så har jag shoppat en del inför Gotland på lördag, längtar sjukt mycket nu och träffade även Andrea och Daniela i stan för en fika. Hade iallafall 2 par skor, lite underkläder och 3 toppar med mig hem.Lyckad shopping, hittade allt jag ville ha idag! Nu är jag redo för partykvällar i Visby.

Nu ska jag ta en liten promenad med Sara och kyla ner mig lite, tränade ikväll så är fortfarande jättevarm och svettig(?) fast jag duschat. Usch! Men jag älskar värmen, vill inte alls klaga..då försvinner den säkert bara.
 

Vemdalen here I come!

Perfekt dag. Lugn dag. Varm kväll! Kommer inte kunna sova förns väldigt sent inatt, vårt hus verkar dra åt sig all värme som finns och det är lika varmt inne och ute. Sitter under takfläkten i vardagsrummet nu och sippar vatten hela tiden för att inte bli snurrig. Var ju faktiskt 34 grader i skuggan idag, hur varmt var det inte då i solen?
Jag cyklade rätt tidigt till Vällingby för att fixa nya hörlurar till min Ipod och lite andra småsaker, väl hemma så la jag mig och solade. Har inte alls bränt mig idag för en gångs skull utan bara blivit brun och fin! Låg och sprutade på mig själv med "vattensprutan" hela tiden för att inte storkna. En sån där som man egentligen blöter kläder med vid strykning, haha.

Nu väntar jag på att fobollen ska börja, både jag och mamma  har hejat på Spanien genom hela VM men pappa hejar på Holland nu när Tyskland tabbade sig. (Det var någon som tog sig in på plan nyss och försökte sno första pris-bucklan i direktsändning föressten).
Kan även tillägga att jag tyckte att Hollands nationalsång var väldigt fin, oväntat!

Försöker komma på om det är något jag glömt göra här hemma eller packa ner till vemdalen imorgon, hade nästan glömt för ett tag förut att jag skulle åka! Har dammsugit, diskat, tvättat och torkat hyllor runt om i huset för att glädja mamma och pappa så dom kommer hem till ett fint ovh städat hus sen. Vilken bra dotter jag är ibland!
Nu ska jag göra en islatte och slappa i soffan framför matchen, blir ett uppehåll i bloggandet nu när jag kommer befinna mig i norrlands djupaste skogar ett tag framöver! ciao

                                  

Risifrutti - en heldag med Magnus Samuelsson

Haha, jag gillar Risifruttis fåniga men åh så älskvärda reklamer på tv nu med Magnus Samuelsson, världens starkaste man och Let's Dance vinnare. Ler varje gång jag ser detta!


                                 Lilla pojken med glasögon är ju för gullig haha!

Har slappat hela lördagen

Woho, nu har jag semester i 3 veckor! Så himla skönt. Skulle fira det igår med Andrea, Sarah och Hugo över ETT glas vin. Det började bra på After i gamla stan men slutade med att vi gick ut med några av Andreas vänner på NYPE och jag var hemma vid halv 5 inatt. Inget gick som planerat igår kan jag säga och jag var verkligen inte uppklädd nog för att klubba på Nypan med converse och t-shirt...menmen! Roligt hade vi. Tyvärr vaknade jag vid kl. 2 idag och har inte gjort särskilt mycket alls förutom att ligga på soffan och kolla på tv, känner mig otroligt seg i kroppen. Nu hade jag tänkt laga lite mat (läs: kyckling & avokado för typ tredje gången denna vecka) och sedan gå ut en sväng, SEN titta på fotboll och SEN sova igen. Blir inget mycket vettigt gjort idag då jag måste upp tidigt imorgon och ge mig ut på en snabb shoppingrunda, sen sola förhoppningsvis och sedan packa!
Åker till Vemdalen med bussen från centralen 10:30 på måndag. Åh längtar dit nu, pratade med pappa nyss och dom skulle precis grilla...Nä, nu ska jag nog steka min kyckling och vara glad ändå!

Befinner mig på kontoret!

Har några minuter över på jobbet, tar en kaffepaus mitt i städandet. Håller på att rensa ur kontoret! Medans jag gör det lyssnar jag på den här, från hans nya album Rebirth. Gillade inte den här låten först men jag har fastnat för den nu...


                                                             Lil Wayne - Drop the world

Annars så är jag på rätt dåligt humör, mina iPod-hörlurar gick sönder igår så måste fixa nya tills på måndag då jag ska åka buss upp till norrland i 8 timmar. AH!

Working 9 to 5 what a way to make a living

Nej nu vill jag ha semester! Blir tokig av att se allas semesterbilder på facebook från Gotland, Grekland, Cypern och så vidare och så vidare...Snart är det min tur också!!!?

        
                                                        Lil Wayne ft. Shanelle - Runnin'

Fick (nästan) alla mina favoriter samlade på min födelsedag!

Igår hade jag en jättetrevlig födelsedag, trots jobb först i 8 timmar. Väl hemma på kvällen så åt jag middag med mamma och pappa! Sedan jättegod princesstårta. Mums. Mina längst bevarade Sara och Emma kom över på ett glas vin innan vi gav oss in till stan och jag fick et jättefint armband från Hallbergs av Sara i present. Hon vet att jag älskar "klippsarmbanden" hehe. Av mamma och pappa fick jag en parfym, inte helt oväntat, pengar och en ny hårtork (hände ju en liten olycka med min i lördags...). 

Med gott humör och glada tjejer åkte jag in till stan och mötte upp dom flesta tjejrna från klassen, plus Hanna!
Var jättefint väder och hur kul som helst att så många tjejer var hemma mitt i sommaren och kunde ses sådär. Vi satt på uteserveringen vid vattnet i gamla stan och tittade på människorna, vattnet och resten av utsikten och pratade massor om våra sommarplaner. Jag var jättesugen på Sangria och det var jag inte ensam om så vi beställde in två rundor med det! Var verkligen jättegod, mycket godare än den jag druckit i spanien konstigt nog.

Nu sitter ja för övrigt med blött hår som väntas att fixas med den nya hårtorken (som jag köpte i all hast idag med Patsy i Kista Centrum) och sedan väntar sängen för min del, är jättetrött då jag kom hem strax efter 1 inatt och skulle upp redan vid 7! Samma visa imorgon igen men jag klagar inte, har gjort iordning en matlåda och frukt så jag är väl laddad inför morgondagen.
Tänker inta mammas säng inatt och resten av veckan då mamma och pappa åkte upp till Vemdalen imorse. Vilket innebär att jag är själv tills på måndag då även jag beger mig mot Norrlands djupaste skogar. Vet inte om jag längtar, för mamma ringer och sa att det var 15 grader och regn där när dom kom fram. Hoppas jag tar fint väder med mig från STHLM helt enkelt. Men oavsett så saknar jag morfar och mormor jäättemycket så ska bli mysigt att få komma upp och pussa och krama lite på dom!


                                     

                               Blonda skönheterna Ebba och Daniela


                                              Hanna och Isa


                                        Jag - födelsedagsbarnet!


                                                       FINFINA tjejer


                                                Den goda Sangrian!

(Lånade bilder från
Ebbas blogg)

SNART EN TJEJ PÅ 19 JORDSNURR...

Förutom jobb imorgon som vanligt 08:00-16:00 så är det faktiskt min födelsedag också! Har inte reflekterat så mycket över det alls och kom ihåg det nyss. (Om en kvart faktiskt, även om jag är född först på eftermiddagen den 5 juli). Men 19 år blir jag, det är väl värt att fira lite? Blir nog en middag hemma med mamma och pappa, sedan utgång med lite vänner för nått glas vin (jobbar tisdag som vanligt också). Sedan ska jag fira med släkten nästa vecka uppe i vemdalen mer ordentligt! Har inte direkt önskat mig något, skulle behöva en hårtork då min råkade "brinna upp" i lördags. Och kanske en ny parfym. Har nämnt det i förbifarten för mamma och hon brukar vara ganska lyhörd för mina önskemål, men får se vad hon hittat på. Nu blir det sängen, puss.

Det var en kväll i juli, då när sommaren är som bäst...

Det är så varmt inomhus att man inte kan göra annat än att sitta ner alternativt ligga ner. Orkar inte skriva så mycket utan slänger upp två bilder istället som sammanfattar min dag ganska bra!

                                      
                                      

                                               Lite brunare nu efter 2 dagars intensivt solande

En Plats I Solen

Sitter för tillfället med ett glas vin i handen och försöker borsta igenom håret samtidigt som jag bloggar. Går jättebra! Tjejer har nog rätt bra multi tasking-förmåga ändå...
Ikväll ska jag, Sara och Nina till några av deras vänner i sumpan och ha lite trevligt. Blir nog en lugn kväll då jag måste upp rätt tidigt imorgon. Sedan så har jag lovat mig själv att inte dricka något ute ikväll, eftersom jag fyller år på måndag så sparar mig tills dess för då ska jag dricka champagne, jorå lite ska jag fira min obetydliga ålder. Är inte särskilt sugen heller känner jag. Ett bra tecken kanske.

Eftersom min LG-telefon dog igår så har jag min gamla snorgula sony ericsson nu igen och kan bara säga att jag aldrig mer tänker vara otrogen mot sony ericsson. Ända BRA mobilerna jag någonsin ägt har varit en Sony Ericsson. Ska kolla på lite sånna imorgon när jag lämnar in min imorgon, får se vad dom säger då. Har en känsla av att den är helt trasig med tanke på hur skärmen betedde sig.
Nu ska jag iallafall klä på mig och sätta på lite kaffe, behöver lite energi efter en hel dag i solen. Kan säga att jag är röd som en tomat i ansiktet, verkligen tomat. Fancy!

Har inget med inlägget att göra men.. vart är min header?

Är så oerhört tacksam för att det är helg! Ikväll har jag bara legat hemma och slappat och kollat en film med mamma. Den här veckan har varit riktigt lång och hård på jobbet. Imorgon ska jag in till stan en snabbis och byta ett linne som jag köpt och sedan hem till mig och sola med Sara. Är ensam hemma imorgon för mina föräldrar ska på 60årskalas i Uppsala, så jag och Sara tänkte göra det lite mysigt på min tomt. Sen är det faktiskt inte långt kvar nu tills mina föräldrar åker till vemdalen och lämnar mig ensam en vecka! Ah, vad skönt det ska bli.

Här kommer en lista på tre negativa saker som hänt mig idag...
1. Min telefon har slutat fungera. Pekskärmen iallafall. F*ck
2. Jag börjar få världens hosta och håller på att tappa rösten
3. Bränt sönder mina knän (visste inte att det gick ens?!)

Vill inte vara för negativ så här kommer tre positiva saker också...
1. Det är fredag
2. Jag fikade med jordgubbar och kaffe ikväll (lovar, jättebra kombo)
3. Ska se ett Criminal Minds avsnitt nu


I'm more than just a number hey hey hey



Så himla fin låt som fastnat i mitt huvud. Går runt och nynnar hela tiden. Börjar gilla Drake mer och mer, ända sedan han började jobba med Lil Wayne (som är min absoluta favorit). Nu har Drake även släppt sitt debutalbum via Young Money Entertainment/Cash Money Records som Lil Wayne startade. Lyssna resten av hans album, Thank Me Later, det är värt det.

Hatar att behöva komma på dessa rubriker...

Hittade nyss en sak som gjorde mig mållös, lite upprörd och som fick mig att tänka "vissa människor är inte kloka". Det var den här bilden under som orsakade detta och jag kan bara konstatera att dom som gjorde det lär ångra det grovt. Antagligen ganska snart? Får man inte intrycket av att dessa tjejer är ganska unga också?(herregud varför?!) Det är jättebra att ha idoler och förebilder, även snygga killar/män, men här känns det som att det spårat rätt rejält...Jag och Sara kunde inte sluta skratta åt det här alltså. Nästan lite äcklad.

Är för övrigt lite trött på Ernst "sommartorpet, sommar med ernst" Kirchsteiger. Är han någon slags svensk sexsymbol eftersom han tycks få vara med precis ÖVERALLT? Alla pratar om Ernst (kolla hemsidan för blogg.se bara). Nej nu får det vara nog med dig, Ernst!



Hur förklarar man en sån här tatuering för till exempel en framtida potentiell pojkvän...?