Lite top10 av mina favoriter'

Bästa filmerna någonsin,dom du måste se innan du dör..

1.
. Skönheten och Odjuret - Ja,jag vet att den är tecknad,men det kommer aldrig göras en bättre film än denna någonsin.
2. Phantom of the Opera - ingen film,eller musik har förut gett mig samma känsla. Har älskat den ända sedan jag köpte skivan med musiken från musikalen på Broadway som 9-åring. Jag har ett hjärta för musikaler.
3. Gröna Stekta Tomater - En underbar film,mindre känd kanske. Sorglig,romantisk den har allt,se!
4. Benny och Joon - en av mina favoriter med Johnny Depp. Ovanlig historia,med en ovanlig roll. Som han alltid lyckas lika bra med.
5. A walk to remember - Man gråter genom halva filmen,den är nästan överdrivet sorglig. Men vad jag tycker om denna film
6. Sliding doors - En Otroligt genomtänkt,och fulländad film. Den fångar helt och hållet den där "tänk om" - känslan. Om ni ser den så förstår ni vad jag menar..
7. Gröna Milen - Jag var alldeles för ung när jag såg denna film för första gången,den har många dolda budskap.
8. The Note book - Jag sökte dig och fann mitt hjärta, en vacker kärlekshistoria.
9.The shining - Största rysaren,och den håller än. Jack Nicholson är så läskig att man nästan dör.
10. City of Angels - Är inget stort fan av Meg Ryan och hennes skådespelarinsattser men den här filmen, om en ängel som ger upp allt för ett liv på jorden som mänsklig för kvinnan han älskar. Gåshud garanterat.


Stackars Ebba!

Jag vet,man ska inte ha förutfattade meningar om folk man inte känner. Men när en ung välbetald tjej(vad får hon betalt för egentligen?) sitter och är redaktör för en tidning som inriktar sig på 25åriga läsare men som ändå når gruppen med 12-14åringar,så kan man inte sitta och rekomendera smink och hudvårdsprodukter till priser för deras månadspeng på ett år. Hallå,Ebba hur tänker du då?
För att komma till saken så är det nu så att Ebba von Sydow faktist har fått sparken från sitt jobb som chefredaktör,vilket hon själv nekar till. Hon säger att hennes nya jobb innebär att hon ska vara aktiv och endast skriva på deras internetsajt,och komma med nya och fräscha tips där - enligt henne själv. Detta lär då egentligen vara hennes ' riktiga drömprojekt '.
Jag måste bara erkänna,jag tycker inte om dig Ebba,förlåt. Men att skriva en hel bok om sin egen stil och egentligen bara vilja att andra unga flickor ska klä sig likadant och se ut som en själv,det är helt enkelt korkat. Och dessutom är det fel,i din situation som "kändis" och då tyvärr ha makten till ännu mer inflytande,att utnyttja det.
Men jag lovar,jag ska spana in ditt lilla internetprojekt varje dag och se vad för spännande du lägger upp,ännu mer intressant ska bli att se vem som blir att ta över platsen på VR som chefsredaktör efter dig. Ser fram emot att se hur du gör dig i internetform,blir kanske inte så stor skillnad från förut,med tanke på att du praktist taget bodde framför din blogg på VR och mest fördrev tiden där med att lista upp vad du själv köpt och tänkte göra på din fritid. Kanske var en av anledningarna till att du fick sparken,tidningen kallas ju ändå VeckorRevyn och inte Ebbas Tidning.
Varför startar du bara inte en egen blogg,som alla andra? Eller skriv en ny bok om dig själv? Helt ärligt talat så retar det mig att någon kan få sitta och mala på så som du gör,min blogg är till och med intressantare.
Jag ska fortsätta be för alla små Ebba-kopior runt om i Sverige,och att dom faktist när din bok kommer ut,låter den stå kvar på hyllan i Åhlens tills nästa års bokrea då den är nere till samma pris som en liten 7-sidig pixbok med bilder för barn. Då ska jag köpa den,kanske rita lite i den. Sedan när jag mår dåligt,ska jag ta fram den och skratta  åt det som framförs i äkta ebba-anda. Alltså åt Ebbas stil,som faktist inte alls är mode,utan egentligen bara just Ebbas stil.

Om Ellinor själv får välja..

Detta är mina självklara val  i Vår:
- Vaniljglass Vs. Chokladglass
- Färgglada kläder Vs.
Pastellfärger
- Sovmornar Vs. Sena uppekvällar
- Svarta nagklar Vs. Fransk Manikyr
- Lösgodis Vs. Marabouechoklad
- Kaffe Vs.
- Korta klänningar Vs. Kjolar
- Förhållande Vs. Singelliv
- Hyrfilm Vs. Bio
- Semester i Storstäder Vs. Landet
- Söta sms Vs. Långa telefonsamtal
- Bronzepuder Vs. Foundation
- Gym Vs. Promenader i naturen
- Regina Spektor Vs. Lily Allen
- Cheap Monday-jeans Vs.  True religion
- Cityakuten Vs. House


6 +

Har jag nämnt att jag hatar söndagar? iallafall oftast,om man inte är ledig dagen efter. Och det är jag inte
Nasty Patricia som är på Irland och lämnar mig helt ensam i 2 dagar?
Denna långa helg(tors.-sön) har hur som helst varit jättetrevlig,mammas kompis Madeleine från Lund kom och bodde hos oss i helgen pga festen dom skulle närvara vid igår,och fira deras gemensamma kompis sen barndomen. Igår skulle vi guida henne genom stockholms innerstad(och ytterstad) vi var runt i alla gallerior som finns och gick minst 3 ggr fram och tillbaka på drottninggatan OCH hann åka en sväng förbi stinsen,vilket jag motvilligt fick följa med på. Vi hade en trevlig shopping spree. Bästa köpet var en ögonkräm på clinique och söta badoljeflaskor/bollat i form av små söta djur. Kommer vilja bada varje dag nu!
Eftersom det är så enormt härligt väder ute så ska jag och sara ta våran helgpromenad just nu,har redan gått en imorse men jag känner verkligen för att träffa henne och gå igenom helgen's händelser..it has been too long since.

-Jag älskar med solskenet . EIYL

Perfect days exists

En härlig dag,en kort dag. Lycklig över hur den slutade,hade en trevlig kväll hemma hos T.
Bara att släpa sig upp till samtalet imorgon i 20 min,sedan fri! Har däremot lovat Schlagerboy att hjälpa honom med hans GPS-projekt. Och jag håller mina löften.
Efter en kopp kaffe med mjök och en snabbdusch,är det sängen som gäller.
Godnatt - EIYL.



Scarlett'


               Love the dress,Love who it's on,Love whats inside the dress.

Vår kom tillbaks!

Att vilja ha,att vilja ha den rätta?

It's a cruel thing you'll never know all the ways I tried
It's a hard thing, faking a smile when I feel like I'm falling apart inside
And now you're gone, there's like an echo in my head
And I remember every word you said

But you never were, and you never will be mine
No, you never were, and you never will be mine

For the first time, there is no mercy in your eyes
And the cold wind is hitting my face and you're gone
And you're walking away
And I am helpless sometimes
Wishing's just no good
cause you don't see me like I wish you would
'cause you never were, and you never will be mine ..

Såhär går det alltid,mitt vanliga problem. Jag kan aldrig nöja mig,varför blir det aldrig rätt? Det var bra,det vi hade eller började få VAR bra. Ibland vill jag bara skjuta mig själv med ett hagelgevär,den känslan är mindre trevlig.
En
tröst är iallafall att vi har 2 extra lediga dagar denna vecka,alltså tid för att reda ut saker och ting.
I min dröm inatt,vaknade jag(även där ur min dröm) och hörde min mobil ringa. Det var H som ville träffa mig vid solbacken om 10 min för att han bara måste prata med mig,jag gick ut i bara en stor hood tröja och pappas skor och sprang hela vägen till vår backe,sedan stod H inte där. Då vaknade jag,med den där känslan av förtvivlan och ilska så att man nästan gråter och man ligger och vrider sig nästan av obekvämlighet. Mardröm? oh yes.
I MIN DAGDRÖM däremot - var H uppklädd i fin svart kostym med välstruken vitbeige skjorta och sådär långt bakåtstruket hår,så att man riktigt såg hans ansikte..och jag var vacker(som en dröm,i en dröm) i en marchesa.
Vi träffades ute vid Reimersholme,nära cafe lyran och tog sedan en promenad i vårens solsken ända tills våra fötter ömmade. Dreams comes to me so easily..Nu måste något hända.
                                             Jag+vitklänning med gigantisk svart tygros &
                                           H -'ser gudomlig ut i svart kostym' är ment to be.

VÅR' FEELINGS



    Jag vet,alla kände Vårens första tecken redan förra veckan! I form av fågelkvitter,lila och gula krokusar i rabatterna OCH t..o.m lukten av Grillat på olika ställen. Nu är det Vår.
Men jag saknade faktist ett sista tecken,som alltid varit det mest avgörande för mig; Videungar.
Som liten var jag stormförtjust i sången och när våren kom samlade jag på videungar i små askar,som jag sedan hittade någon gång sent på hösten inne i min garderob som en påminnelse om våren och den varma tiden på året som redan var förbi.
Alltså,idag när jag var ute så bestämmde jag mig för att plocka lite videungar,och få känna den där silkeslena känslan,nästan som sammet. Innan dom slår ut och blir blad eller små blommor på grenarna.
Hela proceduren var en ren nostalgitripp,kännde mig som sju år igen. Även fast jag kan garantera att jag nog aldrig skulle välja att uppleva den tiden igen,när allt kommer omkring.
Men nu kan jag också hur som helst som alla andra gå runt och vara glad över våren,och älska solens varma strålar och börja äta frukost ute på verandan om Helgerna,för då,då är det vår på riktigt.
Även Natthimlen är klarare än någonsin och man ser alla stjärntecken väldigt tydligt,men också att Orion(HAHA) är på väg bort från himmlen eftersom den bara kan ses under vinterhalvåret. Börjar jag redan sakna vintern och snön månttro? I can never be satisfied..

Nu väntar pappa i vardagsrummet med att sätta igång kvällens film - The Lake House!

V?r,n?ntligen!

O.S



3 nationella prov avklarade. Det känns som att en stor sten fallit från mitt hjärta och gjort mig 10 kg lättare(känns iallafall).
Har en skön helg att se fram emot,imorgon blir första stoppet hos frisören. Måste få bort trollhåret som bildats i topparna. Men först ikväll ska jag träffa några av tjejerna,vi får se vad vi gör? Slutar som vanligt säkert med att vi går hem och våldgästar hos någon annan helt oväntat,och äter,haha.
Ska ge mig ut i mörkret i Järfälla nu med min iPod och Ola Salo som bästa vän!
Det mänskliga beviset på att det finns bra svensk musik.




O.S
                             Åh, Konstigt att man blir knäsvag?
     
                                      
                       In this kiss I'll change your bore for my bliss
                        But let go of my hand and it will slip out
                       In the sand if you don't give me the chance
                             To break down the walls of attitude,
                                         I ask nothing of you
                                    Not even your gratitude
                                And if you think I'm corny
                          Then it will not make me sorry
                              It's your right to laugh at me
                          And in turn, that's my opportunity
                                              To feel brave
                          Because it takes a fool to remain sane

Solen skiner

Det ord jag använder mest är nog Varför(okej kanske efter fan,har en tendens att svära i varje mening) därför att jag undrar så mycket,och vill veta allt. Eller är det kanske för att jag vet för lite?
Väldigt ofta på sistone har jag tänkt på hur mitt liv är om 10 år,hur min bild av mig själv ser ut då. Jag hatar när jag träffar tjejer och killar som verkar ha en sån klar bild om hur allt ska se ut,eller den bilden dom vill ha av sitt liv. När dom egentligen inte kan erkänna att dom är precis lika vilsna och undrade som jag,och som resten.
Det är det som får oss att bli ännu osäkrare,när andra spelar säkra. Även om vi inte vill erkänna det,för så är det med allt.
Vad jag undrar allra mest är vem min McDreamy kommer bli och när han kommer men framför allt: kommer jag ens att få honom?
Människor har som sagt för mycket tid,tid som förbrukas genom att komma med så onödiga frågor,som egentligen bara ska vara en del av livet.
Kanske är det så att vi i denna del av världen har fått så knäppa värderingar över livet,för att vi sett så lite. Och minsta lilla felsteg eller misstag får oss på fall.
För är det inte så vi känner,att så fort något kommer in och kastar vår värld upp och ner så att säga,så vet vi varken ut eller in. Hur små och värdsliga sakerna än verkar,beroende på olika perspektiv,så är det ändå våra problem. Mina problem
Det enda jag vill nu är att våren ska komma igång för fullt och att solen ska skina och hålla kylan borta,för den har helt klart gjort mig riktigt deprimerad ett tag. Jag vill ha en skön Helg med resturangbesök med pappa i stan och ta våran promenad runt svansjön i Hallonbergen.
Jag vill ha en riktigt lyckad kväll,och känna den där känslan av välmående eller den pirriga känslan av att känna känslor för någon man inte visste om.
Små värderingar,små problem men jag gör och tänker allt helhjärtat vilket gör det stort.
Jag älskar hur mitt humör kan gå upp bara av en viss låt på radion,ett paket vindruvor eller av ett dubbelavsnitt av en bra dokusåpa på TV. Jag älskar hans sätt över att bli glad över att jag ringer.
Jag har kanske små problem som förstoras,men då måste jag säga att jag har små krav på lycka som jag också förstorar.
Just nu önskar jag att jag hade en bit god kladdkaka på ett fat från Kringlans goda bageri.
Jag har gått från orolig över min framtid i höst från överlycklig,jag har mina stunder(men dom är få) då jag är helt oresonlig och är säker på att allt kommer gå åt helvete. Men tack vare en viss människa och våra fåniga samtal om allt vi ska uppleva i höst på en ny skola,känns allting så lätt.
Våra blivande fikastunder på rasterna och möten i skolan,som kommer ske,måste bara få mig att le.
Även om jag verkar lugn så är jag livrädd,livrädd för att inte lyckas,Men hur skulle vi kunna misslyckas? Bara det att veta att du kommer finnas där,som faktist kan få mig att skratta och stå ut med mig när allt är hårt det är helt enkelt..JA,jag känner mig som en prinssessa som varit inlåst i ett torn men så kommer du, en riddare,ridandes på en vit häst och räddar mig haha.
Nu vet du,hur du får mig att stå ut med dom sista månaderna och dämpa min oro över något som jag redan upplevt,men som känns ännu värre andra gången det händer. Det är jag som förändrats sedan the last time
Schlagerboy hjärta Vindruveflickan

J&E - Blackan here we come!


Make my day?

Idag är en lyckodag,nu har jag och Patricia lett våran gymnastiklektion och imorgon är vi lediga!
Tyvärr så blir inte det alltför roligt för mig ändå,ska nämligen till Tnadläkaren och sedan direkt efter tandvårdstaben för att titta efter hur mina tänder sitter. Men jag är glad ändå och INGET,jag menar verkligen inget,kan förstöra mitt glada humör just nu! Sitter och halvskriver på en sång till musiken,lite om kärlek och lite om något annat dumt.
Hur lycklig jag än är nu,så satt jag bara för en halvtimme sedan och grät floder. Det var nämligen Ally Mcbeal repris och just det avsnittet där hennes ungdsoms,och livs- kärlek dör. Jag både hatar och älskar det avsnittet.
Sitter nu och laddar ner musik från serien,som den blonda långa kvinnan(som jag aldrig minns namnet på?) vid pianot alltid brukar sjunga i baren dit dom alltid går.
Knaprar i mig mina röda vindruvor som vanligt,försöker tänka mer på vad jag ska skriva i min sång och förösker att inte spilla vindruvesaft på pappret. Allt som jag skriver blir,och känns så coppat från något annat.

Jag hade en sån underbar dröm inatt så att jag nu fått sånt sug efter att gå på en fin middagsbjudning och dricka lite exklusiva drinkar och mingla runt med ointressant folk om ingenting(det var ingefär det som hände i min dröm,fast alltid sådär ni vet..mer osammanhängande). Jag har bara haft lyckliga drömmar på sistone,det måste vara bra och tyda på något bra eller hur? spenderar för mycket tid och tankar på sådant jag inte har..
 Men jag vill klä upp mig och ha en anledning till att vara fin i något sånt
här från Vera Wang istället för att ständigt känna tvärtom,att det finns mer anledning till att inte bry sig och gå runt i mina gråa  juicy-mjukiskläder.
suck,kan inte någon,VEM SOM HELST..bara komma och förtrolla min värld med ett enda litet fint inbjudningskort?

FAVORITEN KAMMADE HEM SEGERN

                                  The Ark
    
                                                                    The Ark - The Worrying Kind
                                 
                   Tack svenska folket för att ni röstade på rätt låt och en av sveriges bästa artister!
                                                                      Ola Salo,du har en plats i mitt hjärta.
                                                             Nästa: Eurovision Song Contest i Finland,Maj
                                                                       

Gran Canaria

Gran Canaria


Nu är jag tillbaks,till kylan och allt hemskt som hör till här i Sverige.
Hade en underbar vecka på Grañ Canara med oerhört bra väder(omkring 30*C) vilket är ovanligt för Kanarianskt väder. Vi har mest solat och strandat hela veckan,med långa strandpromenader runt halva ön och även hunnit med en hel del shopping i Las Palmas där jag till min förvåning hittade småbutiker som MANGO & ZARA.
Men underbart är alltid kort och nu är vardagslivet tillbaks,saknar redan dom små gatorna vid vårat hotell och bussarna till playa del ingles,som vi tog nästan varje kväll när vi skulle äta eller gå på discocafén. Det tog emot att gå på planet. Saknade även alla påträngande 'resturang-lockare' som fanns överallt,och tanterna i beauty salongerna som ville att man skulle komma in och lägga sitt hår hos dom,t.o.m killarna som man råkade på ibland om kvällen utanför Clubbarna(stripp?) som ville ha med mig in,medans mamma och pappa protesterade och föröskte förklara att jag inte var myndig. Dom utgjorde ändå sin del av min semester. Men mest av allt saknar jag en viss person som alltid simmade vid våran pool sent på kvällen då den var tom,och öde - (trodde han).

Med drygt 500 bilder på kameran efter resan valde jag ut några anständiga,värda att lägga upp och visa!
Nu längtar jag bara tills nästa resa vi gör.. vart det nu kan tänkas bli?

- EIYL