Boktips : Låt den rätte komma in.

Vill ni läsa en riktigt bra bok,rekomenderar jag denna starkt. Läste den i höstas och var tvungen att läsa hela på en gång. Det finns ett väldigt intressant budskap i boken,och vampyrer som egentligen symboliserar något annat än vampyrer. Det är ingen fantasy,utan en verklig och realistisk bok,ur en ung pojkes perspektiv och hans liv. Det roliga är att boken utspelar sig i Blackeberg,som jag känner ganska bra till,speciellt nu.
Bokens författare heter John Ajvide Lindhqvist och detta var hans bitande debutroman om 12-åriga Oskar vars liv är ett rent helvete i skolan,där han plågas. Han stänger in sig själv och läser så ofta han kan i sitt rum,för att undgå verkligheten,som till slut blandas med hans skräcknoveller han läser om kvällarna,där han till slut kanske inte riktigt kan skilja på verklighet och fantasi.
Boken är ganska djup,och man måste förståm budskapet i den för att tycka att den är det minsta slående eller bra över huvdtaget,annars tar man det kanske som vilken vampyr-blodig berättelse som helst.
Se den även på Bio i höst,hoppas filmen håller lika bra mått som boken. Ska även bli kul att se vart dom valt att spela in den någonstans. 
        

                                                             image171
                                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback