2007 - ETT NYTT ÅR,NYA MÖJLIGHETER.

VI SKÅLAR IN DET NYA ÅRET!

                
 
 Ikväll ska det firas med nyårsmiddag,och sedan en massa champgane! Mycket folk som ska in till stan på festligheter och tillsammans ska vi skåla in det nya året,och smälla in det. Det här ska firas med dom man tycker om allra bäst och som man vill stå och bli nostalgisk med vid 12-slaget över det gågna året.
Framför min födelsedag,julafton och alla dagar så är nog nyårsafton den allra bästa.
Det känns som att man börjar på ett nytt kapitel och går vidare,det som hände år 2006 är inte längre viktigt. Dessutom är det så himlans mycket som ska ske nästa år,att jag det här året nästan har gått och oroat mig för nyårsafton. Men nu när den äntligen är här,känns allt underbart.
Jag har hunnit med nästan allt jag ville göra och uppnå,och jag ångrar inget som hänt!
Fast såklart,det är fortfarande några timmar kvar på årets sista dag..hur som helst:

                     GOOOOOTT NYYYYYYYTT ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR !!

this must be good

112086-18
Det här skulle vara min absoluta favorit outfit nu till Nyår. Ska efterlikna den så mycket som möjligt med mina budget allternativ från HM och topshop.
Har nu i 2 dagar varit inne i stan och handlat på rean,men imorgon ska jag ha en hemma spa-dag och vila upp mig inför en 24-timmars dag på söndag. Ska bara ut en snabbis med pappa och köpa lite champagne.
Jag har så JÄVLA ont i fötterna och ryggen,pga dåligt skoval både igår och idag. egentligen ska man ha gympaskor när man shoppar man det är så extremt fult,men sen påverkar det hela gången på hårt marmorgolv i gallerian och så voila har man mer ryggbesvär än sin mormor.
En sak som känndes lite bättre var att de nya Motorola V3i fanns på elgiganten,den lila fina.
Får bara orka gå dit någon dag så..
Nu ska jag åka hem till sara och ha lite tjejkväll hemma hos henne,hon har tom bakat en paj.
Så det lär bli intressant

/EL




Christmas is over

112086-17


Nu är man hemma igen och allt går tillbaks till det vanliga,eller inte riktigt iallafall. Det är fortfarande jullov!
Ska ha några sköna dagar hemma ensam innan Nyår då förälldrarna jobbar,great.
Vemdalen var härligt men snöfritt,åkte skidor nån gång bara och ibland kom man ut på bar mark och fick bära utrustningen,jag svor som en idiot när jag gick där uppför backarna..
Julen var riktigt lyckad uppe i våran vinterstuga med släktingarna,vi åt massa mat,tände sedan en brasa & tittade på tv. Massa sånna där program som bara går en gång om året och på jul och som man bara tittar på just för att dom är jul-relaterade. Jag är inte direkt konservativ och skulle gott och väl klara mig utan Kalle Anka. Maten är jag mera nogrann med,haha jag undrar varför.
Känner mig jättestel efter en låång trist resa hem i bilen,måste nog ut och gå en sväng snart. Har riktigt ont i rumpan och är hungrig. Mamma och pappa ville äta på ett ställe där dom enligt mig inte hade något gott alls att äta,kanske bara va rpå dåligt humör så nu får det bli lite youghurt&flingor.
Ska packa upp min resväska,och sedan call sara för att höra hur dte blir med Nyår.
Alla har säkert planerat allt nu i förväg utan mig när jag har varit bortrest,fast dte brukar dom klara ganska bra.
s.E
PS. Bilden togs i Vmdalen när jag var ute på en promenad runt byn.

3 days.

Nu håller jag på och packar och gör mig i ordning,tror jag har fått med allt
Kan väll inte vara så mycket att packa ned för 4 dagar..? ändå har jag den absolut största väskan,komiskt.
Känns som att jag sprungit in och ut hela dagen idag i olika ärenden,mina fötter och händer är genomfrusna så måste nog ta ett bad inann jag får och lägger mig för att få tillbaka känseln.
Den vita dunjackan ska så packas ned till vemdalen!
flera par vantar,och mässor är ett måste,särskilt min fina virkade ljusbeiga mössa.
Ska slå in dom sista julklapparna som jag köpte idag också,en bok åt min kära morfar. Av han som vann nobelpriset i år,Pamhuk - "Snö". Funderar på att läsa den själv efteråt,kanske får låna den.
Kameran är färdigladdad och redo för att fånga ögonblickets stunder nu över julhelgen.
Konstigt att jag bara ska vara borta i 4 dagar,men ändå känns det som en evighet och jag vill inte lämna stockholm och alla här hemma. Kommer sakna vissa så, och jag har separationsångest.
Kommer antagligen sitta och smsa frenetriskt hela tiden i hopp om kontaskt från omvärlden.
2 dagar kvar till fjärde advent och julfirande och speciellt julklapparna.
Och även alla julprogram som går som jag MÅSTE titta på,har inte sett på två år eftersom jag förra julen var i Mexico. Så det känns lite efterlängtat.
Så god jul,och glöm inte att vara omtänksamma och givmilda dom sista dagarna innan jul och särskilt inte på julafton

MERRY CHRISTMAS ÖNSKAR ellinor.

snö?

-The black lady knows what she wants for christmas.
Jag,det gör jag. Och jag ska kämpa för det. I sånna här tider brukar folk inte vilja vara ensamma,och söka sig till olika sällskap. Jag bara gick ovh väntade på att det här skulle hända,och pang bom så slår det ner som en blixt i huvudet. Och jag tror att jag är kär,kanske.
Jag har lyssnat på alla slags julsånger,gamla och nya men mest favoriten gläns över sjö och strand sen jag kom hem från avslutningen. Hela processen gick mycket fort, lite uppträdande i aulan sen samling i klassrummen med utdelning av pepparkakor och betyg.
Imorgon,ska jag sova riktigt länge. Och sedan träna sista gången,innan mitt gymkort går ut. Ska förnya det sen efter jullovet. Då julmaten måste tränas bort.
Sitter nu och kollar halvt på Dogville med Nicole Kidman och Stellan skarsgård,jag kommer alltid komma ihåg honom som "mannen som satt i rullstol och blir uppäten av en smart haj" - i DeepBlueSea.
Dogville filmen är för övrigt dåligt filmad,och ganska seg. Jag är inte på humör för något såhär djupt och tungt. Jag behöver komedi och att få skratta mig lycklig,jag behöver lite..sånt här:
till mina fötter,den här på min arm och en singoalla blus i rött eller silvet från VILA.
Räknar iallafall med skorna och blusen imorgon när jag ska snabbshoppa med mamma innan vi ska hem och packa ihop oss inför vemdalen,där det faktist finns snö! UNDERBART.
nu måste jag ta ut mandelkakorna som jag bakat,och sedan fortsätta koncentrera mig på filmen. Kanske skriva ett sent julkort också..?

s.E

Jullovet

Bara en dag kvar i skolan,sedan börjar mitt efterlängtade jullov.
3 veckor av jul,nyår och massa andra roliga saker,så varför känner jag mig inte spänd och glad som jag brukar? Det känns som att något står i vägen,det är något jag måste göra innen jag kan slappna av.
Jag kommer nog på det snart. Hoppas P ringer snart så vi kan disskutera vad för intressant vi ska göra efter avslutningen imorgon,efter uppropet och hämtningen av betygen och rektorns tal i aulan.
Tror vi åker in till stan och äter lunch ute, eller går hem till någon och lagar massvis med mat.
Idag var vi på Historiska museét med skolan,en grupp iallafall,som en sista utflykt tillsammans. Boelingen igår var betydligt roligare, dels eftersom jag vann med över 60 poäng och hamnade på high score listan. Jag har nog en dold talang inom bowling.
Funderar på vad jag ska ha på mig imorgon på avslutningen,det är viktigt för mig,ett sista intryck på något sätt..Tror det blir svart klänning,strumpbyxor och röda lackskor. Fint
Nu ska jag gå och göra en smoothie och sedan sova

s.E

Tredje advent

112086-16

Bara tre dagar kvar av skolan,och bara 7 dagar kvar till Jul och Kryssning med pappa till finland med Silja Line. Sedan blir det julbord,antagligen på min praoplats och släktmiddagar m.m
Väldigt orättvist att en massa kompisar åkt i väg utanför europa och till värmen, till exempel Australien eller Sydafrika. Jag vill också? Här sitter man i 'halvkylan' och det känns som att det är oktober,i brist på snö.
Blir kanske ingen skidåkning uppe i Härjedalen alls på jullovet om det vill sig illa,då har jag ingen lust att ens åka dit och sitta 7 timmar i en bil.
Har just satt i en hårinpackning och sitter här nu för att fördröja tiden så att den får värka.
Har gått runt och småätit russin hela dagen,min nya obsession tror jag. Ätit nästan en hel burk,av dom där russinen dom flesta avskydde när dom var barn. Men jag tycker om dom.
Har skrivit klart min önskelista idag och överlämnat den till mor&far,så att det bara är för dom att börja handla. Jag har faktist inte önskat mig så mycket,en mobil och sedan något speciellt,fint klädesplagg. Annars bara pengar och presentkort. Vilket jag alltid får av min faster,tack för att hon finns,Marie.
En del fina smycken jag sett från
pilgrim,som jag gärna vill lägga vantarna på,men jag planerar att köpa det själv för betygpengarna,så jag hoppas verkligen på många MVG/VG:n i år!
Nu är det nog dags att skölja ur inpackningen och sedan började det visst en bra film på tv(notting hill som jag sett minst 100 ggr går ikväll på 3an men jag måste bara se en viss scen i filmen..) som jag också ska se och sedan äta av lussebullarna och pepparkakorna som jag bakat själv.

Lördag eftermiddag

Den här dagen har gått långsamt,även fast jag vaknade vid kvart i 12 imorse,och hade en dunderhuvudvärk. Gick upp och tog en promenad runt skälby och sedan åt jag frukost till Lugna favoriter och Peter Borossy's mörka stämma.
Hade en mycket trevlig kväll ute i kungsängen igår hos johanna,som fyllde år för en vecka sedan och nu så firade vi henne. Vi ockuperade hennes gäststuga vid mälaren och åt smörgårstårta(bland den bästa jag ever had).  Idag har bara varit en slappdag,fram tills för nån timme sedan då jag gick iväg på gymmet och tränade halvhårt. och nu förtjänar jag faktist att äta lite middag,frågan är bara vad.
Mamma och pappa är ute på resturang med sina vänner och jag blir ensam hemma ikväll,om jag inte ringer sara och något annat trevligt är på gång.
Måste bara tillägga en sista sak,om hur mycket jag HATAR  den nya MQ reklamen och deras julkampanj.
Jag hatar Marie Sernholt,jag hatar hennes röst och hennes image som en dum blondin,sånna som henne som får den gamla klyshan att blondiner är dumma att hålla i sig.
Däremot har jag ingeting emot Andreas Wilson,tycker snarare synd om honom som måste posa med henne. Han kan få så mycket bättre än
det.
Kläderna från MQ som dom visar är däremot jättesnygga,och jag får en sådan köplust,och inte bara till kläderna utan..Jag vill gärna också ha en sån här i julklapp!
Nu precis ringde min syssling från Härjedalen och ville vara social såhär inför jul,sedan ska jag nog läsa ut min bok Ryttare i bronze som jag knappt kan lägga ifrån mig.

s.E

5 dagar kvar

Ja,äntligen fungerar bloggen normalt igen!
3 dagar tog det att lägga till minne till databasservern.

RHCP- var bara helt otroligt, vi skrek och sjöng OCH GRÄT!
'snow' 'californication' och 'fortune faded' var dom finaste låtarna under spelningen.
Jättenöjd med konserten och deras framträdande,trots
dålig kritik av någon idiot på SVD.
I mina öron är deras musik allt,och lite till.
Trodde att jag i onsdags höll på att bli sjuk när jag vaknade,men det var bara pga allt sjungande kvällen i globen innan,tur.
Om 5 dagar är det jullov,det finns ingen snö och självklart ingen julkänsla. Ska det här blir den första julen utan snö på länge? Jag hoppas iallafall fortfarande.
Mitt jullov tillbringas uppe i vemdalen några dagar,hos släkten med julklappsbyten och så
Jag och pappa ska åka på en kryssning över julhelgen bara vi två,för första året någonsin.
Idag åkte jag in till stan en sväng efter skolan,för att inhandla en svart tunika från H&M och lite andra julklappar! Gick rakt in i patricia,som saknade 9 kr till sin rosa kashmir-tröja. Men såklart så är jag världens bästa vän,och kunde lösa problemet.
Nu ska jag ta ett bad,och sedan äta något. Är ensam hemma ikväll..så ska ta upp hela soffan och ockupera TVn i vardagsrummet. Sedan får jag inte heller glömma att ringa sara.

s. EL


2:a Advent

Hela helgen har gått jättefort,ioförsig bara början på söndagen nu men ändå.
I fredags var det myskväll hemma hos Patsy då inget vettigt direkt blev gjort. Vi lyckades göra hallonsmoothie med den mystiska mixern,och precis när vi trodde att allt var klart "spiller" patricia ut halva innehåller över min arm och även den sylvassa skäraren i mixern åker över min arm!
Men good smoothie blev det. Och en någorlunda läskig film
Lördagen tillbringades i sängen mestadels,tills klockan var sisådär 12 och jag var tvungen att åka en sväng till kista centrum(när jag kom hem gick jag däremot och la mig igen).
Köpte några smycken från Glitter, och även lite julklappar till andra förutom mig själv.
På kvällen skulle vi på middag till Nilsson's och sedan skulle vi tjejer dra vidare till Lidingö,tog ett bra tag innan vi kom ut dit från Ropsten pga att SL hade dragit in alla bussar efter klockan 8 eftersom det inte var tillräckligt säkert(?) när det var sånn rusning just då,okej det stod ungefär 200 pers och väntade på bussar,men vadå man åker i omgångar? hur som helst,så var vi jättenära på att boka en taxi och skicka räkningen till sl,det vore liksom inte första gången.
Kvällen slutade lyckligt,på en trevlig fest i en trevlig lokal med underbart sällskap.
Nu ska jag strax släpa mig iväg till gymmet,och sedan ska jag och mamma åka och handla jäst och pepparkaksdeg och sen ska jag sätta igång och baka.
Glöm inte att tända två ljus på adventsstaken idag!

Absolut först på min önskelista
:
Barbara bui - classic bag

10 sidor jag besöker dagligen

Julklappstips -helt enkelt bara väldigt aktuellt
Chokladkultur- för att det är bland det bästa som finns
I min egna önskelista- lila och guldiga smycken,tack!
Rosa bandet- alla blir givmildare på julen
Chloé- vem skulle tacka nej till det här?
Favorit-Barbara bui väskan
Bra presentbutik -där stod jag och elica& sjöng rocklåtar för stockholm
Resa-åh vad jag längtar bort från kalla sverige just nu
NetonNet-kamera och ny mobil önskas också
RHCP- en vecka kvar..

December månad - 12,23-25,31.


-

112086-15
                           - Första ljuset tänt,nu är det första advent.

Första advent

ÄNTLIGEN,har jag fått min julkänsla.
Även fast det fattas minusgrader och en hel del snö..Nu idag på första advent så kom allting på en gång!
Kan bero på att mamma och jag bakat citronsockerkakor och massa lussebullar,och julpyntat på utanför och inne i huset. Det luktar gott,och det ser fint ut här hemma nu.
Dessutom var jag och Sara på julmarknad idag borta vid den gamla skolan,jättemysigt.
Och jag fick en massa bra julklappstips om vad jag ska köpa till släkten,även nu om det inte blir så att vi alla firar tillsammans. Jag skickar på posten.
En annan sak som var mindre lyckad igår,var min och Julias utflykt.
Vi hade varit Inne i stan(även på julmarknad där på gröna lund,och ätit massa brända mandlar).
Sedan ska vi börja bege oss mot Helenelund,för att träffa julias vän,som hon inte träffat på länge.
Efter det börjar allt strula. Vännen Marie,har fått problem med sin kille så det bär av mot norrtälje och såklart så kan vi inte bara lämna henne ensam utan vi erbjuder oss,söta som vi är, att följa med dit där henne pojkvän bor.
Det tog ganska lång tid innan vi kom dit. Och mina Vagabond-stövlar är INTE gjorda för långa vandringar,så jag längtade mest efter att åka hem.
Jag och julia fick sedan klara oss själva,nånstans nära norrtälje?
Vi åt middag och sedan kännde vi att det var dags att hitta hem! för nu var det riktigt mörkt,och vi verkade befinna oss nånstans i skogen.
Vi hittar en buss som går tillbaks till Danderyd iallfall,för visste jag att det även fanns en buss enda hem till kära jakobsberg! Om bara inte julia hade velat gått av bussen efter 15 min,för att hon ville köpa cigg,och att vi sedan såg att ICA-butiken vi sett på ditvägen endå redan hade stängt,klockan åtta. Och det verkade inte finnas nån jävel i närheten som kunde berätta vart det fanns en kiosk/bussstation.
Därefter började vi få panik,men till slut hittade vi bussen hem och den gick om 30 min drygt.Härligt.
Vi letade därefter upp en skola,och satt och sjöng på en skolgård.En gammal farbror kom fram och frågade hur vi mådde,om allt var okej. Men det var det ju inte, fast snällt av honom att fråga.
Julia trodde vi var ute på landet,och att folket som gick förbi såg ut som lantisar,kanske sant.
Sedan avslutade vi med att printa in våra namn på trafikplatsens busshållsplats,så att alla kan se att dom haft besök ända borta från Skälby!
Vid 12tiden kom vi äntligen hem till Julia,och hamnade mitt i ett bråk på en ungdsomgård i Viksjö.
Ett trevlig avslut på en väldigt strulig kväll!